Kako da spavate mirno uprkos vrućini?

Kako da spavate mirno uprkos vrućini?

Kada se živa u termometru popne visoko onda nam toplota, pored svakodnevnih aktivnosti, remeti i san.

Pravo leto je tu a sa njim i visoke temperature koje nas tokom dana usporavaju, a noću otežavaju spavanje. Visoka temperatura može da bude podnošljiva ukoliko ste napolju, pored vode, ali ne i kada treba da se naspavate.

Zaspati u sobi koja je pretopla, sa velikom vlažnošću vazduha i u znojavoj pidžami može da izgleda kao nemogući zadatak. Borba sa toplotom može da bude bez kraja, ali ovi trikovi vam mogu pomoći.

Ohladite sobu

Uradite sve što možete da sprečite zagrevanje sobe u kojoj ćete da spavate pre nego odete na počinak. Ovo morate da radite tokom dana i to uz pomoć zavesa tamnijih boja i držite obavezno prozore zatvorene. Noću otvorite prozore samo ako je napolju hladnije. Koristite ventilator kako biste ohladili sobu i stavite posudu sa ledom ispred njega.
 

Ohladite telo pre spavanja

Istuširajte se hladnijom vodom pre spavanja. Koristite sprej sa hladnom vodom da se osvežite.

Izaberite odgovarajuću pidžamu i posteljinu

Birajte pidžamu od što tanjeg materijala kako biste se osećali prijatnije tokom letnjih vrućina ili nemojte da nosite pidžamu uopšte. Za posteljinu birajte materijale koji će upiti znoj sa vašeg tela. Pamučna posteljina i pidžama će omogućiti vašoj koži da diše i osigurati da se znoj upije u tkaninu, savetuje B92.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Kokša iz Karlovaca

  pre 1734 dana i 15 sati

  Ne gledajte PINK, RTS, HAPPY, O2, ........, i spavaćete kao da je proleće.

  Oceni komentar:
  0
  0