Kako pravilno hidrirati kožu lica ?!

Kako pravilno hidrirati kožu lica ?!

Doktorka Sobi Ali upozorava žene širom sveta o pogrešnom načinu negovanja kože lica.

Doktorka iz centra "Edinburgh's Medical & Cosmetic" otkrila je da kreme koje koristimo svakodnevno kako bismo hidrirali kožu lica mogu da nam donesu više štete nego koristi. 

Ne samo što vremenom koža postaje zavisna od krema i veštačkog hidriranja nego to može da izazove ubrzano pojavljivanje bora, akni i pigmentacije. 

- To je jedan začarni krug koji može da napravi veliku štetu našoj koži – tvrdi ona. 

- Kada nanesete kremu na lice i tako je veštački hidrirate, dublji slojevi kože detektuju vlažnost i isključuju svoje prirodne mehanizme hidratacije. Ovo vodi do pravog sušenja kože i zavisnosti od hidrirajućih kozmetičkih proizvoda – objašnjava doktorka. 

- Što više kremama hidrirate kožu ona će iznutra biti sve suvlja, a sve ovo vodi trajnim problelima sa kožom lica. Savetujem svojim pacijentkinjama da prestanu da koriste kreme. Potrebno je samo tri nedelje da se probudi uspavani mehanizam hidratacije kože lica – dodaje ona. 

Šta onda koristiti tokom zime za negu lica? 

- Serumi bogati vitaminom C će odlično obnoviti vašu kožu. Vitamin C je odličan antioksidant koji osnažuje i jača kožu – otkrila je dr Sobi za Dejli mejl.

Izvor: Super Žena 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan