Kako prepoznati anemiju i čime je lečiti?

Kako prepoznati anemiju i čime je lečiti?

Anemija je stanje u kom telo nema i ne proizvodi dovoljno crvenih krvnih ćelija ili kada ove ćelije ne rade ono što bi trebale. Uzroci variraju, kao što variraju i vrste lečenja ovo stanja. Međutim, najpopularnije metode su upravo one prirodne.

Uzroci anemije mogu biti različiti, te se svima može desiti da se osećaju malaksalo i da izgledaju bledi. Međutim, ukoliko se ovo stanje oduži potrebno je posetiti doktora.

Kada vašem telu nedostaje crvenih krvnih zrnaca, boja kože bledi i to se vidi na svakom delu tela. Niski nivoi hemoglobina otežavaju kucanje srca, zbog čega srce ulaže veće napore u održavanju normalnih otkucaja.

Ako našim organima nedostaje normalna količina vazduha, koja je uzrokovana nedostatkom krvnih zrnaca, onda telo mora da radi duplo više da bi proizvelo dovoljno energije za svakodnevne obaveze. Zbog toga je vrlo moguće da ćete se, ako vaša krv ne funkcioniše kako treba, osećati malaksalo.

Jedan od organa kojem je preko potreban vazduh jeste mozak, te ukoliko ga nema, teže je fokusirati se i obavljati različite zadatke.

Anemija takođe uzrokuje pucanje usana, pogotovo ivice koje postanu potpuno bele i oštećene. Zbog ovog poremećaja je moguće da ćete imati čudne porive za hranom.

Kako anemiju lečiti prirodnim putem?

Stručnjaci preporučuju da se u ishranu ubace zdrave masti kao što su riblje i maslinovo ulje, zatim kefir, sireve i jogurt. Takođe se preporučuju pasulj, zelene namirnice, papaja i citrus. Prerađenu hranu najbolje je izbegavati.

Vitamin B12 povećava nivo crvenih krvnih zrnaca, a može se ponaći u mesu, jajima, mlečnim produktima, ribi i morskoj hrani. Potrebno je konzumirati  dosta gvožđa kojim najviše obiluje crveno meso, cvekla, spanać, brokolij i lešnici.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan