Kako preživeti naporan dan?

Kako preživeti naporan dan?

Postoji način da se izborite sa poslovnim i porodičnim obavezama i da uspostavite kontrolu nad vašim životom uprkos haosu u koji ste upali.

Pročitajte pet brzih strategija koje mogu da vam pomognu da ne "izgorite" tokom radne nedelje.

Dremnite kad god možete

Spavanje je prva stvar koja vam pada na pamet kada ste umorni, ali baš tada kada imate dosta obaveza nemate vremena za spavanje. Deset sati sna dnevno za decu i adolescente i sedam sati sna za odrasle je idealan period za odmor. Spavanje je važno za opšte zdravlje, ali i za pamćenje i kreativno razmišljanje.

Planirajte vaše obroke

Ne čekajte da se ujutru probudite za posao pa da onda spremate hranu, već je spremite uveče za ujutru. Tako ćete moći da kontrolišete šta sve koristite za spremanje hrane i da se zdravo hranite. Sveže namirnice daće vam snagu neophodnu da izdržite dan.


Napravite popis stvari koje treba da uradite

Kada ne jurite tamo i ovamo, bićete fokusiraniji i odmorniji. Zato napravite listu stvari koje bi trebalo da uradite tog dana i krenite lagano.

Ne zatrpavajte se obavezama

Kada radite i imate plan, čak i najmanja sitnica može da vas izbaci iz takta i poremeti vam ceo dan. Držite se plana i polako rešavajte zadatak po zadatak.

Isključite telefon

Ometanje je apsolutni ubica produktivnosti. Sve dok budete krstarili društvenim mrežama i odgovarali na poruke prijatelja nećete stići da uradite vaš posao i to će vas samo usporiti, piše "Mens Health". Jednom rečju, usredsredite se na posao kada ste na poslu i onda na odmor kada se radno vreme završi. Ne nosite posao sa sobom kući već odmarajte, savetuje B92.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Filip

  pre 581 dan i 11 sati

  Ne zna ovaj lik tu na slici šta je naporan dan :D

  Oceni komentar:
  0
  2