Kako promeniti izabranog lekara

Kako promeniti izabranog lekara

Procedura je ista i ukoliko se menja lekar opšte prakse za odrasle, ali i pedijatar za decu, s tim što punoletni građani, mnogo lakše mogu da promene doktora.

Institucija izabranog lekara postoji u Srbiji već nekoliko godina, i svi danas znaju da je obavezno da ga imaju, međutim, retko ko zna na koji način on može da se zameni, ukoliko neko nije zadovoljan svojim doktorom.

Procedura je, naime, ista i ukoliko se menja lekar opšte prakse za odrasle, ali i pedijatar za decu, s tim što punoletni građani, kako "Telegraf" saznaje, mnogo lakše mogu da promene doktora.

Specijalista opšte medicine u Domu zdravlja "Voždovac" dr Nevenka Dimitrijević objašnjava da svako može da zameni lekara i da je samo potrebno da se pacijent sa tim zahtevom obrati sestrama na šalteru.

- Ako neko nije zadovoljan lekarom, samo treba da se javi na šalter, i kaže da želi da zameni lekara kao i kog novog doktora želi. Što se tiče pedijatara, tu postoji problem. Ima ih vrlo malo, novi se ne zapošljavaju, a postojeći kadar odlazi u penziju. Nije problem promeniti ih, ali ako ima slobodnih – kaže dr Dimitrijević.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan