Kako su se bivši đaci, a danas uspešni sportisti, odužili svojoj osmoletki

Kako su se bivši đaci, a danas uspešni sportisti, odužili svojoj osmoletki

Osnovna škola "Sonja Marinković" dobila je obnovljeno košarkaško igralište, zahvaljujući donaciji bivših učenika te osmoletke, a sada uspešnih fudbalera, braće Sergeja i Vanje Savić - Milinkovića i njihove majke, bivše košarkašice Milane Savić.

Oni su obezbedili novu tartan - podlogu za školski košarkaški teren, površine 420 kvadratnih metara, kao i nove table s koševima, na kojima će se u sportskim veštinama oprobati đaci te škole, ali i svi sportski nastrojeni stanovnici Grbavice i šire.

– Radi se o jednoj lepoj poruci naših bivših učenika, a sadašnjih reprezentativaca Srbije – kaže direktor OŠ "Sonja Marinković” Branislav Davidović. – Juče su izvlačene linije po terenu te je on sada spreman za školarce, ali i za ostale, imajući u vidu da se tu i uveče igra košarka i da je po tom sportu naša škola poznata. Ovo je dar koji treba sačuvati.

Kako kaže, tartan - podloga koju je donirala ta novosadska porodica sportista trenutno je najmodernija u Novom Sadu i izuzetno je kvalitena, a postavljali su je izvođači iz Zagreba. Direktor napominje da su takvi oblici pomoći veoma značajni školi, koja ne može sama da isfinansira sve što je potrebno. Na taj način, kaže on, svi ljudi dobre volje doprineće tome da se škola ne zaboravi.

Obnovljeni teren imaće "veliku premijeru” već 3. juna, kada će se košarkaški veterani tradicionalno okupiti i odigrati utakmicu.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan