Kamenička ada napadnuta ilegalnom gradnjom

Kamenička ada napadnuta ilegalnom gradnjom

Direktor "Urbanizma" Dušan Miladinović kaže da je Kamenička ada napadnuta ilegalnom gradnjom kao i Kamenjar.

– Nama je ideja da se ne raširi divlja gradnja, koja je već počela da se širi. Tamo sigurno ima više od 100 nelegalnih objekata, šume su iskrčene. To sve u narednim koracima treba da se vrati na početni položaj, pa onda da vidimo kako ćemo raditi ono što je zamišljeno planskim dokumentom - poručio je Miladinović  prilikom predstavljanja studije hidrološkog uređenja u zoni Kameničke ade i Ribarskog ostrva, piše "021".

Upitan kako bi rešio taj problem, odgovorio je da bi uklanjao nelegalne objekte.

– Da mene pitate, a na meni baš i nije odluka, ja bih to počeo brzo da rešavam, što znači uklanjanje nelegalnih objekata, jer napadanje javne svojine je krivično delo - dodao je Miladinović.

On izražava nadu da se Kamenička ada neće pretvoriti u novi Kamenjar.

– Zbog svih tih silnih objekata, ali i zbog toga što se oni ograde svojim ogradama, iskrčen je veliki deo šume. To treba da se obnovi i treba da se popišu objekti. Građevinska inspekcija je do sada radila svoj posao, više od deset objekata je bilo srušeno. Kada će ponovo akcija, ne znam. Jednostavno, oni niču brže nego što grad to uspeva da reši. Pošto je to prostor koji je zavučen, teško pristupačan, nemoguće je da građevinska inspekcija na toliku veličinu grada, sa tim brojem inspektora, konstantno obilazi taj teren - dodao je Miladinović.

Ipak, ukazao je i na to da je donošenje odluke da neki objekat bude srušen postupak koji traje, dodajući da se nada da će uklanjanje nelegalnih objekata biti rešeno planskim dokumentom.

Oceni vest:
8
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan