Kamenički park spreman za izletnike

Kamenički park spreman za izletnike

Kamenički park, omiljeno izletište Novosađana, spreman je za Prvomajski uranak. Radnici Gradskog zelenila pripremili su park za tradicionalni boravak građana u prirodi za 1. maj.

Pokošena je trava, obezbeđeno je i uređeno tridesetak ložišta za potpalu vatre i pripremu hrane, dovoljan broj obruča za odlaganje smeća pored postojećih kanti u parku, kao i cisterna s pijaćom vodom.

Za sve Novosađane koji Prvomajske praznike žele da proslave boravkom u prirodi obezbeđeni su svi uslovi za nesmetan boravak i uživanje. Kamenički park je omiljena oaza građana Novog Sada, a posebno prilikom proslave 1. maja. Da bismo sačuvali ovaj parkovski biser, ova zelena pluća grada, molimo građane da uz uživanje i odmor posvete pažnju i očuvanju zelenih površina u parku. U Kameničkom parku je moguće vatru za pripremu hrane ložiti samo u uređenim ložištima, molimo građane da ne parkiraju svoja vozila na zelenim površinama, i da se potrude da smeće odlažu u pripremljene obruče. A budući da je proslava 1. maja jedinstvena prilika da budemo u što dužem kontaktu sa prirodom, možda je šetnja do Kameničkog parka najbolji način da obeležimo ovaj praznik – kaže Jelena Prica, pomoćnik direktora Gradskog zelenila.

Kamenički park ima 33 hektara, a u prethodnom periodu Gradsko zelenilo je uz podršku grada Novog Sada investiralo 140.505.457,70 dinara u rekonstrukciju parka.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan