Kampanja “Inspiring girls” - inspiracija za devojčice sutra u Novom Sadu

Kampanja “Inspiring girls” - inspiracija za devojčice sutra u Novom Sadu

Po uzoru na uspešnu kampanju „Inspiring girls“ iz Velike Britanije, organizacija CRTA iz Beograda, nakon mnogih zemalja u svetu, pokreće istoimenu kampanju i u Srbiji. Tim povodom, nakon Beograda, u utorak 11. aprila u 17 časova u Startit centru, održaće se javni događaj na kom će buduća kampanja biti predstavljena i u Novom Sadu.

Na panel razgovoru „Devojčice imaju reč“ sa devojčicama, ali i dečacima razgovaraće uspešne žene iz Novog Sada:

  • dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica galerije Matice Srpske;
  • Marija Radojčić, vlasnica Business Café licence za Srbiju;
  • Svetlana Mojić Džakula, vlasnica arhitektonskog biroa Salt & Water;
  • Dejana Cvjetan, predsednica Novosadske ženske košarkaške akademije
  • dr Tijana Prodanović, vanredna profesorica astrofizike na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Pored devojčica i dečaka iz nekoliko novosadskih škola svi zainteresovani imaće priliku da se upoznaju sa detaljima buduće kampanje i budu inspirisani pričama uspešnih Novosađanki.

Od kako je pokrenuta u Velikoj Britaniji, kampanja „Inspiring girls“ okupila je 26 hiljada volonterki – uspešnih žena iz različitih oblasti i uključila 300 hiljada devojčica. U okviru ove kampanje žene se vraćaju u osnovne škole, na sat vremena godišnje, kako bi kroz razgovor sa devojčicama od 10 do 15 godina razgovarale o tome šta sve mogu da budu u životu, kako to da postignu i kako bi ih svojim ličnim pričama inspirisale. Na taj način devojčice dobijaju priliku da se informišu o brojnim zanimanjima i mogućnostima koje mogu da izaberu u karijeri i životu.

- Želimo da i u Srbiji devojčice od petog do osmog razreda na isti način povezujemo sa sjajnim ženama koje okreću leđa predrasudama i koje vredno rade da bi ostvarile svoje snove. Želimo da kroz njihove lične priče osnažimo devojčice da sanjaju velike snove, da ih inspirišemo da vredno rade, i ohrabrimo da veruju da mogu da budu šta god požele - navode iz  Inspiring girls tima Srbija

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan