Kampanja “Inspiring girls” - inspiracija za devojčice sutra u Novom Sadu

Kampanja “Inspiring girls” - inspiracija za devojčice sutra u Novom Sadu

Po uzoru na uspešnu kampanju „Inspiring girls“ iz Velike Britanije, organizacija CRTA iz Beograda, nakon mnogih zemalja u svetu, pokreće istoimenu kampanju i u Srbiji. Tim povodom, nakon Beograda, u utorak 11. aprila u 17 časova u Startit centru, održaće se javni događaj na kom će buduća kampanja biti predstavljena i u Novom Sadu.

Na panel razgovoru „Devojčice imaju reč“ sa devojčicama, ali i dečacima razgovaraće uspešne žene iz Novog Sada:

  • dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica galerije Matice Srpske;
  • Marija Radojčić, vlasnica Business Café licence za Srbiju;
  • Svetlana Mojić Džakula, vlasnica arhitektonskog biroa Salt & Water;
  • Dejana Cvjetan, predsednica Novosadske ženske košarkaške akademije
  • dr Tijana Prodanović, vanredna profesorica astrofizike na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Pored devojčica i dečaka iz nekoliko novosadskih škola svi zainteresovani imaće priliku da se upoznaju sa detaljima buduće kampanje i budu inspirisani pričama uspešnih Novosađanki.

Od kako je pokrenuta u Velikoj Britaniji, kampanja „Inspiring girls“ okupila je 26 hiljada volonterki – uspešnih žena iz različitih oblasti i uključila 300 hiljada devojčica. U okviru ove kampanje žene se vraćaju u osnovne škole, na sat vremena godišnje, kako bi kroz razgovor sa devojčicama od 10 do 15 godina razgovarale o tome šta sve mogu da budu u životu, kako to da postignu i kako bi ih svojim ličnim pričama inspirisale. Na taj način devojčice dobijaju priliku da se informišu o brojnim zanimanjima i mogućnostima koje mogu da izaberu u karijeri i životu.

- Želimo da i u Srbiji devojčice od petog do osmog razreda na isti način povezujemo sa sjajnim ženama koje okreću leđa predrasudama i koje vredno rade da bi ostvarile svoje snove. Želimo da kroz njihove lične priče osnažimo devojčice da sanjaju velike snove, da ih inspirišemo da vredno rade, i ohrabrimo da veruju da mogu da budu šta god požele - navode iz  Inspiring girls tima Srbija

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija raspored sahrana i ispraćaja bebe vremenska prognoza novi sad jkp lisje RHMZ 27. novosadski maraton klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadska policija elektrovojvodina Republički hidrometeorološki zavod Aleksandar Vučić bez struje protest taksista novosađani bez vode Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad novosadsko porodilište servisne informacije servisne informacije novi sad isključenje vode isključenja struje raspored sahrana novi sad novorođenčad Isključenje struje izmena režima saobraćaja jkp novosadska toplana javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija