"Kanabis marš" uskoro u Novom Sadu

"Kanabis marš" uskoro u Novom Sadu

Predstavnici nekoliko udruženje 24. septembra u Novom Sadu organizuju skup podrške legalizaciji kanabisa u Srbiji.

Skup, kao domaćin organizuje humanitarno Udruženje IRKA, u saradnji sa humanitarnim Udruženjem obolelih od hepatitisa C “Hepatitis Hilfe” i Udruženjem invalida ‘“Novi Horizont”.

Cilj organizovanja skupa je podrška legalizaciji kanabisa za sve namene, posebno za medicinsku i industrijsku upotrebu i informisanje građana o svim koristima legalizacije kanabisa kako za bolesne, tako i za razvoj celokupne privrede republike Srbije.

Skup predstavlja podršku zahtevima i preporukama Svetske zdravstvene organizacije o dekriminalizaciji zabranjenih psihoaktivnih supstanci i preporukama EU o nauci i ljudskim pravima kao osnovi za zakone o korišćenju Kanabisa.

Kao glavne ciljeve skupa organizatori navode: "Zalažemo se za potpuno oslobađanje biljke kao najbolje rešenje za sve, koji bi na najlakši način omogućio lek bolesnima, kao i istraživanja, koji bi eliminisao crno tržište, kriminal, otvorio nova radna mesta, omogućio ekonomski i privredni razvoj Srbije, posebno poljoprivrede, turizma, banjskih lečilišta i novih eko industrija, zasnovanih na obnovivim resursima od biomase kanabisa.

Zakoni koji su trenutno na snazi i regulišu sadnju i upotrebu kanabisa su antihumani, u potpunoj suprotnosti sa naukom, etikom, moralom i ukidaju osnovna ljudska prava na lečenje i slobodan izbor, garantovana Ustavom Srbije i poveljom UN o osnovnim ljudskim pravima.

Danas kada znamo da su kanabinoidi sastavni deo naše fiziologije, a Endokanabinoidni sistem receptora u našem telu najveći i najbitniji za održanje samog života, danas kada je nauka dokazala da fito-kanabinoidi iz cveta kanabisa potpuno i uspešno menjaju naše kada smo bolesni i kada ih naše telo ne luči, svaka dalja zabrana upotrebe kanabisa u medicini za prevenciju i lečenje, kao i za slobodnu sadnju, predstavlja zločin protiv čovečnosti i zdravlja građana."

Marš počinje u 17 časova. Maršruta nije još potvrđena, kao ni da li će skup biti na glavnom gradskom trgu, trgu Slobode ili ispred SNP-a.

Detaljnu najavu protesta možete pogledati OVDE!

 

Oceni vest:
0
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Simeon

  pre 2327 dana i 5 sati

  Još nam samo i te ale fale.

  Oceni komentar:
  2
  3