Kanalizacija uskoro u još jednom delu Veternika (FOTO)

Kanalizacija uskoro u još jednom delu Veternika (FOTO)

Grad Novi Sad nastavlja da investira u izgradnju kanalizacione mreže u Veterniku, s krajnjim ciljem da se problem odvođenja otpadnih voda reši na prostoru čitavog naselja, javljaju iz Kabineta gradonačelnika.

Kako se navodi u saopštenju, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije izvodi radove na izgradnji kanalizacije u delu Veternika severno od Novosadskog puta. Ova investicija, vredna 215 miliona dinara, obuhvata izgradnju 12 km mreže koja će se prostirati u oko 40 ulica u ovom delu Veternika.

Buduća kanalizaciona mreža severno od Novosadskog puta podeljena je na 7 slivova, tako da će se i izgradnja realizovati fazno. U prvoj fazi radova, za koju je dobijena građevinska dozvola, gradiće se kanalizacija sliva 1 i sliva 6 sa jednom crpnom stanicom. Dužina kanalizacione mreže sliva 1 iznosi 2,5 km i obuhvata devet ulica (Novosadski put, Nova 27, Nova 9, Nova 91-deo, Vladimira Matijevića, Dobre Jovanović, Gige Geršića, Petra Bige, Generala Vasića). Dužina kanalizacione mreže sliva 6 iznosi 1,7 km i prostire se u sedam ulica (Drage Dejanović, Danila Lazovića, Marka Servijskog, Olge Ilić, Dr Dušana Popovića, Gorana Maletića, Nova 91-deo), kaže se u saopštenju iz Gradske kuće.


Za izgradnju kanalizacije ostalih slivova u toku je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, što je neophodan preduslov za ishodovanje građevinske dozvole. Gradska uprava upućuje apel vlasnicima parcela da potpišu neophodnu saglasnost kako bi se moglo pristupiti radovima u svim ulicama koje su predviđene projektnom dokumentacijom.

Na kraju saopštenja napominje se da je u Veterniku tokom 2018. godine izgrađeno oko 7 km kanalizacije, čime su stvoreni uslovi da se više od 430 domaćinstava priključi na gradski kanalizacioni sistem, a Grad Novi Sad u ovu investiciju uložio je oko 145 miliona dinara.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

završni ispit Isključenje struje sahrane raspored sahrana novi sad servisne informacije novorođenčad bebe vremenska prognoza novi sad servisne informacije novi sad gradsko groblje bez vode JKP Vodovod i kanalizacija naplata dunavski park bez struje isključenje vode Vreme u Novom Sadu klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani mala matura Republički hidrometeorološki zavod elektrovojvodina betanija JKP Gradsko zelenilo jkp lisje vremenska prognoza RHMZ centralno groblje u Futogu novosadsko porodilište isključenja struje