Kantautorski festival "Poezika"  8. i 9. juna u Kulturnom centru Novog Sada

Kantautorski festival "Poezika" 8. i 9. juna u Kulturnom centru Novog Sada

Festival promoviše autentične muzičke ličnosti i bendove u čijim su autorskim delima podjednako važni i muzika i stihovi, promoviše interkulturni dijalog i uspostavljanje saradnje u regionu.

Ove godine Festival se održava osmi put, a novosadskoj publici predstaviće se sastav Bitipatibi, predvođen vizijom harizmatične autorke Une Gašić, kao i akustični trio On Tour, koji donosi svojevrsnu mešavinu alt-kantrija, folk-roka i akustičnog zvuka.

Ljubitelji ovog žanra imaće prilike da čuju i Irenu Žilić, talentovanu zagrebačku kantautorku novije generacije.

Publici u Novom Sadu premijerno će se predstaviti grupa Turisti. Iako mlad bend, njihova muzika je i te kako zrela, jer sastav čine muzičari s dugogodišnjim autorskim i izvođačkim iskustvima. Izvorni tvorac benda Boško Mijušković poznat je po svojem doprinosu kao basista i gitarista u bendovima Straight Mickey & The Boys, Škrtice, Lollobrigida. Turisti se ne mogu lako svrstati u jedan muzički stil, njihove pesme su vešto prezentovane kroz uzbudljivi kolaž muzičkih žanrova.


I ove godine kao i do sad, izuzetno važan deo festivala jesu koncerti kantautora koji se biraju putem regionalnog konkursa. Pobednice konkursa Festivala "Poezika 2018" su Billie Joan iz Splita i Hristina iz Beograda.

Svi koji su zainteresovani da nauče kako da pokrenu digitalni magazin za kulturu i šta je najbitnije za novinara koji želi da prati događaje iz oblasti muzike i umetnosti, mogu da se prijave na radionicu o muzičkom novinarstvu koju vodi Ivana Jovanović, novinarka i jedan od osnivačica portala Remix press koji neumorno prati festivale u regionu.

Radionica je besplatna, ali je broj mesta ograničen, pa je prijava neophodna putem mejla .

Ulaz na sve programe Festivala je slobodan.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan