KARLOVAČKA GIMNAZIJA: Više od 95 odsto roditelja za kombinovani metod nastave, u učionicama najviše 16 đaka

KARLOVAČKA GIMNAZIJA: Više od 95 odsto roditelja za kombinovani metod nastave, u učionicama najviše 16 đaka

Od tri škole u Sremskim Karlovcima – osmoletke, Karlovačke bogoslovije i Karlovačke gimnazije, za sada je jedino u poslednjoj poznato kako će startovati nastava u predstojećoj školskoj 2020/2021. godini, s obzirom na preporuke u vezi sa epidemijom korona virusa.

Kako "Dnevnik" saznaje od direktora najstarije srpske gimnazije Radovana Kovačevića, na osnovu rezultata ankete roditelja učenika, koja pokazuje da je više od 95 odsto njih za kombinovani metod, Pedagoški kolegijum i Tim za obezbeđivanje kvaliteta i razvoja škole, doneli su u petak odluku o načinu realizacije nastave u skladu s dopisom Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja i specifičnostima te filološke gimnazije.

Prema Kovačevićevim rečima, odeljenja će biti podeljena na dve grupe od najviše 16 učenika, unutar kojih bi bilo po maksimum osam đaka iz obe jezičke grupe. Učenici svakog odeljenja podeljeni na dve grupe, nastavu će pohađati naizmenično, tj. svake druge sedmice, dok će je u periodu kada nisu u školi, pratiti na daljinu u skladu s odlukom Pedagoškog kolegijuma koja je važila u prethodnoj školskoj godini, a to podrazumeva upotrebu "Gugl učionice" i aplikacija s integrisanim konferencijskim alatima, uz mogućnost da se učenici opredeljeni za onlajn nastavu, kao i oni koji u datoj sedmici nastavu prate od kuće, uključe i čas prate u realnom vremenu video-pozivom uz pomoć "Zuma" i sličnih aplikacija.

 – Svako odeljenje bi trebalo da pohađa časove u istoj učionici tokom celog nastavnog dana, osim kada se odeljenje deli na grupe usled različitih jezičkih nastavnih predmeta, kao i na nastavi srpskog jezika – objasnio je Kovačević za "Dnevnik".

Veliki odmor će biti nakon drugog i četvrtog časa i svaki će trajati po 15 minuta, da bi se izbegla gužva prilikom boravka u školskoj kantini. Nastava će se odvijati po skraćenoj satnici u dve smene. Čas će trajati 30 minuta, a prepodnevna smena će počinjati u 7.30 i završavati se u 11.50, a popodnevna od 13.30 do 17.50 časova, dok će se između smena od 11.50 do 13.30 obavljati dezinfekcija prostorija, rekao je direktor Karlovačke gimmazije za novosadski dnevni list.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan