Karlovački đaci poneli svetske nagrade: Matematika na zanimljiv način

Karlovački đaci poneli svetske nagrade: Matematika na zanimljiv način

Karlovački đaci osvojili su tri nagrade u okviru internacionalnog matematičkog projekta pod nazivom "Be part, let's celebrate maths in Mau", u kojem su učestvovale škole iz 16 zemalja. Cilj projekta je bio promocija nastave matematike na savremen način: izrada prezentacija, kratkih filmova, interaktivnih slika i postera, animacija i stripova u različitim kompjuterskim programima.

Uspeh đaka drugog razreda i njihove mentorke - profesorke Branke Ranisavljević, potvrđen je Evropskom nagradom oznake kvaliteta na internacionalnom nivou i nagradama "E twinning Quality label" i "E twinning Pupil Quality label" na nacionalnom nivou, dodeljenim 30. oktobra od fondacije Tempus.

U nizu ostvarenih trofeja karlovačkih đaka ističemo i izuzetan uspeh učenice Kristine Kostadinović, koja je na Osmom svetskom takmičenju u poznavanju kineskog jezika, istorije, geografije i kulture zauzela treće mesto na svetu i drugo u Evropi.

Takmičenje pod nazivom "Kineski most" održano je 22. oktobra u kineskom gradu Kunmingu i na njemu je učestvovalo preko 400 učenika iz 88 zemalja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan