Karlovcima za kapitalna ulaganja skoro 50 miliona dinara

Karlovcima za kapitalna ulaganja skoro 50 miliona dinara

Najviše novca ide za rekonstrukciju saobraćajnica.

Кarlovačkoj opštini Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine odobrila je 48,2 miliona dinara za dva projekta na konkursima raspisanim za oblasti saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnadbevanja i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i oblasti energetske efikasnosti, javlja "Dnevnik".

Reč je o projektima rekonstrukcije saobraćajnice u ulici Karlovačkih đaka u dužini od 550 metara i okretnice na Dudari, čija vrednost je 39.813.196,54 dinara i odvođenja atmosferskih voda s Trga Branka Radičevića i ulivnih ulica u iznosu od 8.426.807,14 dinara. Svečano potpisivanje ugovora upriličeno je u Pokrajinskoj vladi 31. januara, a potpis na taj akt u ime karlovačke opštine stavio je njen predsednik Nenad Milenković.

Кako "Dnevnik" saznaje u opštinskom Odeljenju za investicije, imovinu i građevinsko zemljište, rekonstrukcija ulice Karlovačkih đaka predviđa proširenje kolovoza na 5,5 metara, skidanje starog sloja asfalta i postavljanje novog počev od raskrsnice s Gajevom do raskršća s ulicom Gavrila Principa, ukljućujući i autobusku okretnicu, te kompletnu obnovu pešačke staze.

- Proširenje kolovoza predviđeno je na strani do Dvorske bašte.Uklanjaju se bankine da bi se atmosferska voda usmerila ka Dvorskoj bašti i time onemogućilo da se uz ivicu kolovoza sliva u centar. Plan je da se pešačka staza rekonstruiše tako što će biti stavljene behaton ploče umesto sadašnjih, kao i da se urede kolski ulazi tamo gde ih ima – objašnjava za "Dnevnik" rukovodilac Odeljenja za investicije, imovinu i građevinsko zemljište Milivoj Duvnjak

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan