Kasarna Jugovićevo: Obeležen Dan Vojske Srbije

Kasarna Jugovićevo: Obeležen Dan Vojske Srbije

Svečanost povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije održana je danas u kasarni Jugovićevo.

- Čestitam svim pripadnicima naše vojske u ime Grada Novog Sada ovaj svečani dan i želim svima mnogo uspeha u obavljanju profesionalnih zadataka. Nezamislivo je da je država mogla da se razvija kroz istoriju i da napreduje bez vojske i znamo da je uvek kada je bilo najteže, upravo ona bila ta koja je prva izvršavala zadatke i to veoma uspešno. Zahvaljujem se komadi Prve brigade Kopnene vojske na pozivu da zajedno sa predstavnicima pokrajinske i lokalne vlasti obeležimo ovaj datum i pošaljemo jasnu sliku jedinstva i pune podrške za vojsku za sve izazove koji su pred njom u narenom periodu – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević koji je prisustvovao današnjoj svečanosti.

U okviru programa, nakon postrojavanja jedinica i dočeka vojne zastave, prisutnima se, pored gradonačelnika, obratio i Komandant svečanosti brigadni general Željko Petrović.

On je podsetio da je na današnji dan, pre tačno dva veka doneta odluka o podizanju drugog srpskog ustanka koji predstavlja drugu fazu Srpske revolucije protiv Otomanske imperije.

- Upotreba vojske i u borbi za stvaranje samostalne nacionalne države odredila je u srpskoj političkoj kulturi značaj vojnog faktora i opredeljenje da se vojska razvija kao narodna uzdanica. U protekloj godini postignuti su značajni rezultati u izgradnji operativne sposobnosti, a i u narednom periodu nam predstoje brojni zadaci i izazovi – rekao je Petrović.

Dan Vojske Srbije obeležava se 23. aprila od 2011. godine, kao podsećanje na dan kada je 1815. godine doneta odluka o podizanju Drugog srpskog ustanka, a za vođu izabran Miloš Obrenović.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija RHMZ radosne vesti servisne informacije havarija na vodovodu JGSP "Novi Sad" novosadsko porodilište sahrane raspored sahrana novi sad bebe bez vode bez struje porodilište almaško groblje štrand gradsko groblje matična knjiga rođenih vremenska prognoza novi sad horoskop EPS elektrovojvodina dunav novosađani jkp novosadska toplana isključenja struje horoskopski znaci novorođenčad servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje