KATASTAR: Dok traje pandemija, listovi nepokretnosti i uverenja samo u digitalnom formatu

KATASTAR: Dok traje pandemija, listovi nepokretnosti i uverenja samo u digitalnom formatu

Službe za katastar nepokretnosti će do kraja trajanja pandemije virusa korona izdavati listove nepokretnosti, kopije plana i uverenja isključivo u digitalnom formatu, saopštio je danas Republički geodetski zavod (RGZ).

Kako se navodi, izdavanje lista nepokretnosti u papirnoj formi trenutno predstavlja nepotreban rizik i za zaposlene i za stranke, te osim toga, građani digitalnim putem ostvaruju uštede u novcu i vremenu.

Naime, svi državni organi izvode iz baza katastra, za svoje postupke, mogu preuzeti besplatno za građane putem magistrale državnih organa.

Iz RGZ-a naglašavaju da je izdavanje podataka u papirnoj formi prevaziđen način postupanja, imajući u vidu da se svi podaci iz baze katastra nepokretnosti mogu dobiti u digitalnom formatu i putem eŠaltera kod notara, advokata, geodetskih organizacija i banaka.

U papirnoj formi listove nepokretnosti, kopije plana i uverenja moguće je dobiti preko profesionalnih korisnika, registrovanih advokatskih kancelarija i licenciranih geodetskih organizacija.

Oceni vest:
0
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maja

  pre 996 dana i 4 sata

  Pronašli su razlog da ne rade, a to što rešenje nije pravosnažno već 7 meseci nikom ništa.
  Pre virusa kaže obezbeđenje "Nema brojeva, morate doći u 5h ujutro da čekate red". Saznam da može elektronski da se zakaže, odem tamo u 12h, a brojeva ima koliko hoćeš.

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Pa

  pre 996 dana i 4 sata

  I ovako ne rade nista. Ovo sada nista ne znaci kada se za neko obicno uverenje ceka po godinu dana i jace. Ovo sada ne znaci nista. Jedino je zabrinjavajuce da je i posle hapsenja u katastru opet ista prica teski javasluk i korupcija. Sve je ostalo po starom.

  Oceni komentar:
  0
  9