KCNS: Nastavljaju se besplatne kreativne radionice u dvorcu Eđšeg

KCNS: Nastavljaju se besplatne kreativne radionice u dvorcu Eđšeg

Radionice crtanja na kamenu i stripa, povodom obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja Bačke, Banata, Baranje i Srema Srbiji nastaviće se i u ovoj godini, javio je Kulturni centar Novog Sada.

U prostoru dvorca Eđšeg, u organizaciji KCNS, svake prve nedelje u mesecu umetnice Biljana Ristić i Marija Šavija držaće dvočasovne radionice gde će polaznicima u prijatnoj atmosferi pomagati da nauče tehniku crtanja na kamenu i izrade stripa.

Radionice su besplatne i svi zainteresovani se mogu prijaviti na mejl adresu .Od polovine avgusta, do kraja decembra 2017. godine, organizovane su besplatne interaktivne, edukativno-kreativne radionice te su kao takve, uz slobodne teme, bile prožete i motivima sećanja na ličnosti i dela ljudi od nacionalnog i kulturnog značaja, poput Jove Jovanovića Zmaja, njegovog časopisa "Neven", Dositeja Obradovića i drugih.

Radionice su osmišljene kao porodične, sa namerom da se promoviše zajednički stvaralački rad mladih i odraslih, sa akcentom na roditelje sa decom.


Za pet meseci, održano je ukupno 14 radionica od po 120 minuta, kroz koje je prošlo nekoliko desetina dece i odraslih, na kojima se od učenja osnovnih likovnih elemenata došlo i do kreacije samog stripa, odnosno slika na kamenu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskopski znaci servisne informacije novi sad Spens bebe jkp novosadska toplana gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana i ispraćaja bez vode isključenje vode Isključenje struje jkp lisje isključenja struje novosađani JGSP "Novi Sad" novorođenčad izmena režima saobraćaja bez struje novosadsko porodilište elektrovojvodina horoskop sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad novosadska policija servisne informacije betanija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo klisa matičar novi sad