KCNS: Otvorena izložba radova Miodraga Perića i Sarantisa Gagasa

KCNS: Otvorena izložba radova Miodraga Perića i Sarantisa Gagasa

Izložba skulptura, slika i crteža jednog novosadskog i jednog solunskog autora otvorena je sinoć u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

Izložba predstavlja presek kao i prikaz trenutnog rada ova dva umetnika. Radovi i slike (inskripcije) Sarantisa Gagasa su konceptualna vizualizovana razmišljanja o vremenu, pretočena u apstraktnu sliku. Skulpture Miodraga Miše Perića (na slici gore) zadiru u polje eksperimenta s kožom, kostima, rogovima i perjem, što njegove objekte čini tako poznatim, ali i tako izvan konteksta vremena.

 

Miodrag Perić (45) živi i radi u Novom Sadu, diplomirao je na Akademiji umetnosti u rodnom gradu, odsek vajanje. Član je Udruženja evropskih umetnika u Esenu (Nemačka) i Udruženja likovnih umetnika Vojvodine, SULUV-a. Nјegovi radovi se nalaze u privatnim kolekcijama i muzejima širom sveta.

Sarantis Gagas (50) živi i radi u Solunu. Aktivan je na međunarodnoj sceni od 1989. godine. U prezentaciji njegovog rada izdvaja se učešće na 25. Aleksandrijskom bijenalu, na 15. Lulea bijenalu u Švedskoj i na 1. Bijenalu papira u Sofiji.

Izložba će trajati do 10. oktobra.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza novi sad novosađani isključenje vode jkp lisje Futog jkp novosadska toplana novosadsko porodilište Isključenje struje bebe javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija štrand bez vode raspored sahrana novi sad betanija elektrovojvodina policija Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije bez struje RHMZ novorođenčad isključenja struje servisne informacije novi sad Petrovaradin gradsko groblje