KCNS: Otvorena izložba radova Miodraga Perića i Sarantisa Gagasa

KCNS: Otvorena izložba radova Miodraga Perića i Sarantisa Gagasa

Izložba skulptura, slika i crteža jednog novosadskog i jednog solunskog autora otvorena je sinoć u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

Izložba predstavlja presek kao i prikaz trenutnog rada ova dva umetnika. Radovi i slike (inskripcije) Sarantisa Gagasa su konceptualna vizualizovana razmišljanja o vremenu, pretočena u apstraktnu sliku. Skulpture Miodraga Miše Perića (na slici gore) zadiru u polje eksperimenta s kožom, kostima, rogovima i perjem, što njegove objekte čini tako poznatim, ali i tako izvan konteksta vremena.

 

Miodrag Perić (45) živi i radi u Novom Sadu, diplomirao je na Akademiji umetnosti u rodnom gradu, odsek vajanje. Član je Udruženja evropskih umetnika u Esenu (Nemačka) i Udruženja likovnih umetnika Vojvodine, SULUV-a. Nјegovi radovi se nalaze u privatnim kolekcijama i muzejima širom sveta.

Sarantis Gagas (50) živi i radi u Solunu. Aktivan je na međunarodnoj sceni od 1989. godine. U prezentaciji njegovog rada izdvaja se učešće na 25. Aleksandrijskom bijenalu, na 15. Lulea bijenalu u Švedskoj i na 1. Bijenalu papira u Sofiji.

Izložba će trajati do 10. oktobra.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad isključenje vode servisne informacije isključenja struje sahrane novi sad servisne informacije novi sad bebe detelinara novosađani raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja matičar novi sad Republički hidrometeorološki zavod novosadska policija JKP Vodovod i kanalizacija klisa jkp lisje novorođenčad jkp novosadska toplana elektrovojvodina Spens betanija bez vode promenada JGSP "Novi Sad" Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadski sajam