KCNS: Počela "Dečja nedelja" (FOTO)

KCNS: Počela "Dečja nedelja" (FOTO)

Manifestacija "Dečja nedelјa" otvorena je danas, 2. oktobra, a trajaće do nedelje, 8. oktobra.

Slogan manifestacije je "Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta", a organizuje je udruženje "Život kao inspiracija" uz podršku Grada Novog Sada.

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić prisustvovao je otvaranju.

- Izuzetno je važno da deci obezbedimo dobre uslove za odrastanje  i učenje jer na njima svet ostaje. Trudimo se da podržimo prave programe koji omogućavaju deci da se kreativno izraze, da se druže i nauče nešto novo. Ove godine manifestacija je usmerena na to da obriše međugeneracijske razlike i poveže naše najmlađe i najstarije sugrađane, a takva veza i jednima i drugima mnogo lepog i korisnog donosi – rekao je Tihomir Nikolić i dodao da će Grad nastaviti da podržava "Dečju nedelјu".

Prilikom svečanog otvaranja manifestacije mnnogobrojni gosti i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su  u nastupu horova Osnovne muzičke škole "Isidor Bajić" i KUD-a "Isidor Bajić", gudačkog kvarteta i osmogodišnje violinistkinje Lane Zorjan koja je i promoterka manifestacije.

Ona je učenica Osnovne muzičke škole "Isidor Bajić" i učestvuje na takmičenjima od svoje pete godine,  a do sada je osvojila šesnaest prvih nagrada na republičkim i četrnaest na međunarodnim takmičenjima. Dobitnica je i Vidovdanske nagrade Grada Novog Sada za  2016. i 2017. godinu, kao i pokrajinske nagrade Talenti 2016. godine.

Tokom "Dečje nedelјe" predviđen je niz aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta. To su brojne muzičke radionice i takmičenja, besplatne škole sporta, predstave i porodične radionice.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan