KCNS: Počele prijave za 8. Letnju džez akademiju Novi Sad – Dortmund

KCNS: Počele prijave za 8. Letnju džez akademiju Novi Sad – Dortmund

U Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada danas, 31. maja, priređena je konferencija za novinare povodom osme Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund koja će biti održana od 14. do 21. jula 2018. godine u Novom Sadu.

O predstojećoj džez akademiji i o uslovima za prijavljivanje učesnika govorili su Vesna Kaćanski, urednica muzičkog programa i izvršni producent Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund i Fedor Ruškuc, profesor na Letnjoj džez akademiji.

Vesna Kaćanski je istakla da će i ove godine Akademiju predvoditi Uwe Plath, saksofonista i predavač na Akademiji u Dortmundu, dok će profesorski tim činiti profesori iz Srbije i inostranstva.


Profesor Fedor Ruškuc najavio je da će se ovogodišnja Akademija odvijati po starom receptu koji se pokazao kao veoma uspešan: na osnovu nivoa znanja polaznika biće formirane grupe koje će tokom prepodneva i popodneva imati teorijsku i praktičnu nastavu. Akademija će i ove godine sarađivati sa Muzičkom školom "Isidor Bajić".

Osim što će polaznici učiti da sviraju džez, a iskusniji i da usavršavaju svoje muzičko umeće, oni će imati priliku i da  sklapaju prijateljstva i kreiraju zajedničke projekte. Ovogodišnja osma Letnja džez akademija Novi Sad Dortmun, Novosađanima će ponuditi dva džemsešna i dva koncerta koji će kao i svake godine ispuniti očekivanja publike.


Prijave za učešće u radu Letnje džez akademije mogu se  preuzeti na sajtu Kulturnog centra Novog Sada, na kom se svi zainteresovani mogu informisati o detaljima prijave, a rok za prijavljivanje je 13. jul.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan