KCNS: U četvrtak počinje 15. "Filmski front"

KCNS: U četvrtak počinje 15. "Filmski front"

U četvrtak, 26. oktobra, u sali Kulturnog centra Novog Sada počinje 15. Festival kratkometražnog filma "Filmski front" i trajaće do subote 28. oktobra, a sve pod parolom "No Signal".

U okviru petnaestog izdanja festivala Novosađani će imati priliku da pogledaju izbor od preko 50 kratkometražnih filmova podeljenih u dve takmičarske i dve revijalne selekcije po izboru selektora.

U okviru selekcije Srbija/Region "Switch The Channel" prikazaće se 20 najboljih ostvarenja u regionu snimljenih u prethodne dve godine. Filmovi iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine boriće se za nagradu stručnog žirija koji je sastavljen od renomiranih filmskih umetnika – Melina Pota Koljević, Stevan Filipović i Nikola Spasić

Pobednika Međunarodne selekcije "Fix Your Antenna" bira publika glasanjem na skali od 1 do 5. Neki od filmova u ovoj selekciji su već prikazivani na velikim festivalima kao što su Sandens, Lokarno, Kan, Berlin, Martovski festival i mnogi drugi.

 


Sve počinje u četvrtak u 20 časova, a već od 22 časa seče se torta na proslavi rođendana Festivala “Sweet fifteen party” u Paberaju.

U okviru revijalnog programa  INSERT THE CLEANING TAPE festival je pripremio specijal filmove, a u petak u ponoć program PUSH THE PANIC BUTTON (horor filmovi) uplašiće i najhrabrije.

U subotu 28. oktobra u 13 časova (Tribina mladih) studenti i filmski autori imaće priliku da učestvuju u radionici "Kako prijaviti projekat na konkursu Filmskog centra Srbije", koju vodi reditelj Filip Markovinović.

Isti dan u 16 časova (Tribina mladih), filmska radionica za učenike viših razreda osnovne škole “Tiho, učimo o filmu”, gde će učesnici čuti šta je kadar, kako se piše scenario i koja sve zanimanja postoje na filmu.  Ova radionica trogodišnji je projekat Kino Kluba Novi Sad, a pohađalo ju je preko 500 dece iz Novog Sada i okolnih mesta.Dokumentarni film Nikole Spasića “Zašto je Dragan napravio orkestar?”  – koji je prikazivan na nekoliko značajnih festivala u zemlji i inostranstvu, a ove godine odneo i nagradu publike za najbolji film na Festivalu Cinema city u Novom Sadu  – biće prikazan u subotu u 22 časa u čast nagrađenih i to pred zvanično saopštenje stručnog žirija i glasačke komisije.

Ulaz na Filmski Front kao i učešće na radionicama je besplatno.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan