KCV od sutra bez obezbeđenja

KCV od sutra bez obezbeđenja

Obezbeđenje koje je čuvalo ceo Klinički centar Vojvodine od sutra više neće obezbeđivati ovu ustanovu zbog odluke Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da se KCV-u ukinu novčana sredstva za tu namenu.

S tim u vezi, KCV je izdao zvanično saopštenje za javnost:

Ugovor sa fizičko tehničkim obezbeđenjem firme “Securitas“ d.o.o. prestaje da važi od srede 13.04.2016. godine, a pripadnici pomenute firme za fizičko tehničko obezbeđenje više neće biti prisutni u Kliničkom centru Vojvodine.

Klinički centar Vojvodine nije u mogućnosti da od sopstvenih sredstava plaća usluge fizičko tehničkog obezbeđenja.

Obzirom na promenu Pravilnika o ugovaranju zdravstvene zaštite iz oblasti zdravstvenog osiguranja ,koji je donešen krajem decembra prošle godine, Klinički centar Vojvodine nije u mogućnosti da pravda sredstva Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

Direktor Kliničkog centra Vojvodine je obavio razgovor sa Policijskom upravom Novog Sada kao i sa načelnikom Komunalne policije.

Želimo da istaknemo da je, u skladu sa zakonom kao i mogućnostima, Policijska uprava Novog Sada izašla u susret Kliničkom centru Vojvodine u smislu prisustva stalne patrole kao i pojačanog prisustva policije u cilju zaštite korisnika zdravstvenih usluga i zaposlenih.

Načelnik Komunalne policije takođe je spreman da u okviru svojih zakonskih mogućnosti izađe u susret te pomogne prisustvom Komunalne policije u određenim periodima tokom dana kako bi Klinički centar Vojvodine imao što veći broj službenih lica te nivo bezbednosti podigao na najveći mogući nivo koliko uslovi dozvoljavaju.

Klinički centar Vojvodine će u budućnosti pokušati na sve načine, u skladu sa zakonom, da iznađe način kako bi vratio mogućnost finansiranja fizičko tehničkog obezbeđenja, što bi sigurno bilo u korist bezbednosti kako onih koji se leče u našoj ustanovi tako i onih koji pružaju zdravstvenu uslugu.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan