KCV: Otvorena kompletno rekonstruisana Klinika za interne bolesti (FOTO)

KCV: Otvorena kompletno rekonstruisana Klinika za interne bolesti (FOTO)

Juče je u Kliničkom centru Vojvodine, posle 60 godina od izgradnje, otvorena kompletno rekonstruisana Klinika za interne bolesti, u kojoj su smeštene Nefrologija i klinička imunologija, Klinika za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, Gastroenterologija i hepatologija i Klinika za hematologiju.

Reč je o objektu ukupne površine 5.100 kvadratnih metara čiju su rekonstrukciju zajednički finansirali Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima i Pokrajinska vlada preko resornog sekretarijata, u vrednosti 682,4 miliona dinara.


Nakon obilaska klinika i radova na izgradnji blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je izjavio da su dobri ekonomski pokazatelji učinili da u zdravstvenom sistemu Srbije dobijemo mnogo veći kvalitet nego ranije, što je veoma važno za sve građane.

– Novi objekat blokova B i C imaće oko 30.000 kvadrata i više stotina ležajeva, a veoma brzo počinju i radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice u Kikindi. Moramo verovati u našu državu i snagu naše privrede i želimo još brže i snažnije u napredak i razvoj, ne samo zdravstvenog sistema nego čitave naše zemlje – kazao je Mirović, podsećajući da se paralelno sa tim odvijaju i radovi na izgradnji objekta Kamenice 3.


Predsednik je ovom prilikom najavio i izgradnju objekta za potrebe Dečje bolnice u Novom Sadu, čiju će projektnu dokumentaciju finansirati Pokrajinska vlada.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da zdravstveni sistem Srbije i država Srbija ne liče na ono na šta su ličili pre nekoliko godina, napominjući da je Interna klinika primer za to.

– Danas smo ovde u Kliničkom centru Vojvodine pokazali da je ovo druga dimenzija zdravstvenog sistema i naše države, i kada je reč o opremi, i kada je reč o ulaganju u infrastrukturu i usavršavanje medicinskog osoblja – naveo je Lončar.


Direktorka Kliničkog centra prof. dr Edita Stokić izjavila je da je kapacitet rekonstruisanih klinika za interne bolesti 163 postelje, te da je samo u tom objektu zaposleno 100 lekara i 200 medicinskih sestara i tehničara.

– Godinu završavamo ovim događajem koji je od velike važnosti za naš zdravstveni sistem. Klinički centar Vojvodine čine ljudi, iskustvo i tradicija, a savremena oprema je ključ našeg poslovanja – rekla je dr Stokić, ističući da je tokom 2019. godine u KCV obavljeno dva miliona ambulantnih usluga, i hospitalizovano 40.000 pacijenata.


Foto:
 vojvodina.gov.rs

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan