KCV: Počela vakcinacija zdravstvenih radnika "Fajzerovom" vakcinom

KCV: Počela vakcinacija zdravstvenih radnika "Fajzerovom" vakcinom

Danas je u Kliničkom centru Vojvodine počela vakcinacija medicinskog osoblja uključenog u sistem lečenja protiv oboljenja izazvanog virusom Kovid-19, javila je PR služba KCV-a.

U narednim danima, "Fajzerovom" vakcinom će biti vakcinisano 500 lekara, medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara koji rade u jedinicama intenzivne terapije, prijemno-trijažnim ambulantama i kovid centrima KCV, dodaje se u saopštenju. 

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika, član Gradskog veća za zdravstvo Dragan Stajić vakcinisan je danas na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine, gde je zaposlen kao lekar specijalista.

– Ovo je veoma važan trenutak za zdravstvene radnike, ali i za sve građane uopšte. Veoma sam ponosan na našu državu i na naše zdravstvene radnike koji ulažu ogromne napore kako bi se izborili sa ovim virusom i sačuvali ljudske živote. Ja svojim primerom želim da ukažem na to da je vakcina potpuno bezbedna i da predstavlja izlaz iz teške situacije sa kojom se već dugo suočavamo – izjavio je tom prilikom Stajić.


 
Pored Dragana Stajića, "Fajzerovu" vakcinu među prvima je primio i upravnik klinike doc. dr Đorđe Ilić, saopšteno je iz Gradske kuće.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan