KCV se oglasio povodom optužbi za nesavesno lečenje

KCV se oglasio povodom optužbi za nesavesno lečenje

Klinički centar Vojvodine (KCV) poslao je saopštenje povodom tekstova koji su objavljeni u pojedinim medijima, a vezani za tragično preminulog pacijenta E. N. 

Kako navode, o ovom slučaju se nisu ranije izjašnjavali iz pijeteta prema pacijentu, a zbog čuvanja podataka o ličnosti, zdravstvenom stanju pacijenta, njegovom lečenju i poštovanja pravila čuvanja lekarske tajne, kao i poštovanja prema njegovoj porodici čiji je član zdravstveni radnik. 

Dalje ističu da je KCV sarađivao u ovom predmetu sa svim nadležnim organima koji su imali uvid u sve podatke vezane za predmetni slučaj, kao i sprovođenje unutrašnjeg nadzora, spoljašnje provere kvaliteta stručnog rada i kontrole zdravstvene inspekcije koju je obrazovalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije. 

Sprovedene kontrole su donele zaključak da su dijagnostičke i terapijske procedure vezane za lečenje pacijenta u saglasnosti sa savremenim doktrinarnim stavovima i važećim procedurama i aktuelnim protokolima zasnovanim na kliničkim vodičima  navodi se u saopštenju PR službe Kliničkog centra Vojvodine i dodaje da su i dalje na raspolaganju svim nadležnim državnim organima u cilju vršenja poslova iz njihove nadležnosti, dok se "povodom ovog slučaja više neće oglašavati u medijima, kako bi se izbegao bilo kakav uticaj na državne organe i javnost". 

Podsećamo, lekarka Mirela Erić podnela je prošle godine krivičnu prijavu protiv Kliničkog centra Vojvodine, a zbog sumnje da je njen brat pre dve godine usled kovid infekcije nesavesno lečen, što je rezultiralo smrtnim ishodom. Novosadsko tužilaštvo je ovu krivičnu prijavu u međuvremenu odbacilo, ali doktorka Erić je najavila nove žalbe i zatražila "objektivniju istragu, jer sumnja da ovakvih slučajeva ima još".

Doktorka iz Novog Sada tužila KCV zbog "nesavesnog lečenja" njenog brata

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Prava pacijenata

  pre 54 dana i 20 sati

  Samo napred i ne treba stati sad!!!!
  Neka ministarstvo zdravlja omoguci dobrim radnicima da rade i da se vrate u Srbiju!
  Ministar zdravlja da odgovara!
  Da se dele otkazi kod nesavesnog lecenja i da se sudi!
  Ne moze u 21. veku neznanje da vlada!

  Jel treba zene koje su imale pobacaje da vas uce da se kontrolise D-dimer posle vakcine i da se pacijenti oboleli od kovida odmah preventivno bodu Fraksiparinom? Sram vas bilo! Zar nije bilo logicno to sve ako ste uopste culi za autopsije u Italiji

  Oceni komentar:
  5
  10
 • Daša

  pre 54 dana i 16 sati

  A šta je sa klostridijum bakterijom u operacionoj sali u istoj ustanovi i ljudima kojima je zbog iste okončan život?!

  Oceni komentar:
  0
  6