KCV: Stanje pacijenta zaraženog korona virusom stabilno i u blagom poboljšanju

KCV: Stanje pacijenta zaraženog korona virusom stabilno i u blagom poboljšanju

Stanje 43-godišnjeg pacijenta iz Bačke Topole obolelog od korona virusa, stabilno je i u blagom poboljšanju u odnosu na prethodni dan, rekla je upravnica Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, prof. dr Vesna Turkulov.

Ona je navela je da je pacijent i dalje pod celodnevnim monitoringom.

Prema njenim rečima, za sada nema informacija o drugim obolelim i niko od ljudi koji su bili u kontaktu sa pacijentom do sada nije pokazao simptome bolesti ili bio pozitivan na testu, piše Radio 021.

Dr Turkulov je dodala da su imali kontakt sa stručnjacima iz Svetske zdravstvene organizacije, sa kojima su razmenili informacije o ovoj bolesti i iskustva iz Italije i Kine i da se nadaju da će ovo ostati jedini pacijent kod nas oboleo od korona virusa.

– Mi smo po prijemu pacijenta napravili plan i evakuisali celo odeljenje. Pacijent je zbrinut, nije imao kontakte sa drugim pacijentima na Infektivnoj klinici i nalazi se u potpunoj izolaciji – kazala je upravnica Klinike, dodajući da za sada ne može da se kaže kada će biti pušten, prenosi 021.rs.

Na pitanje koliko imaju respiratora, odgovorila je da ih ima dovoljno u Kliničkom centru, ali nije rekla njihov broj. Takođe, navela je da postoji plan za zbrinjavanje i većeg broja pacijenata, odnosno, onoliko koliko bude bilo potrebno. 

Šta je tačno rekla dr Vesna Turkulov na konferenciji za novinare, možete poslušati OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan