KCV: U Urgentnom centru otvorena nova angio-sala (FOTO)

KCV: U Urgentnom centru otvorena nova angio-sala (FOTO)

U pitanju je jedina sala ove vrste koja je umrežena sa svim regionalnim opštim bolnicima u Vojvodini pa će lekari putem video linka međusobno moći da leče pacijente.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je u sredu 31. oktobra novu angio-salu za neurološke, abdominalne i periferne interventne procedure u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, za koju je iz pokrajinskog budzeta izdvojeno 70 miliona dinara.

- Moždani udar je često oboljenje sa izraženim stepenom smrtnosti i nabavka ovog angiografskog aparata pružiće šansu pacijentima da sa minimalnim posledicama po zdravlje, kompletna procedura od prve dijagnostike do dolaska u KCV bude urađena u kratkom vremenskom roku – rekao je Mirović.


Za kratko vreme, dodao je on, Pokrajinska vlada napravila je velike pomake u oblasti unapređenja zdravstvene zaštite, pre svega, zahvaljujući zajedničkom radu na obnovi celokupne dijagnostike u Kliničkom centru Vojvodine i svim regionalnim bolnicama u pokrajini.

- Obezbedili smo nove CT aparate, magnetne rezonance, obnavljamo medicinsku opremu i do kraja mandata ove vlade u potpunosti ćemo obnoviti dijagnostiku u svih 35 klinika i instituta u pokrajini, a kruna našeg rada biće izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine – istakao je predsednik.


Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković rekao je da je ova angio-sala jedina koja je umrežena sa svim regionalnim opštim bolnicima u Vojvodini i da će lekari putem video linka međusobno moći da leče pacijente.


- Ovakva praksa do sada nije postojala u pokrajini. Ova angio sala je srž i osnov vojvođanskog zdravstva, ali nije jedina velika investicija, jer u narednih mesec do dva Pokrajinska vlada će obezbediti i dva nova CT aparata i novu magnetnu rezonancu – kazao je Gojković.

Izvor: Pokrajinska vlada

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad RHMZ novorođenčad gradsko groblje matičar novi sad isključenje vode horoskop Isključenje struje novosadsko porodilište bez vode restorani novi sad isključenja struje jkp novosadska toplana servisne informacije sahrane Vreme u Novom Sadu betanija bebe elektrovojvodina gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana i ispraćaja novosađani jkp lisje servisne informacije novi sad bez struje JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza