Kevin Kostner i svetski milijarderi love u Vojvodini

Kevin Kostner i svetski milijarderi love u Vojvodini

Kapitalni primerci jelena, atraktivni lov na divlje svinje i fazane, pa i lov na barsku divljač na Dunavu, razlog su što mnoge svetski poznate ličnosti dolaze da love baš u vojvođanske šume.

Poznati dolaze pod zagarantovanom diskrecijom, pa tako javnost nikada i ne zna kada nam u Srbiju u goste dolaze holivudski glumci, svetski poznati sportisti, engleski lordovi, bogati šeici, vlasnici multinacionalnih kompanija, a ugošćeni su, na svega nekoliko desetina kilometara od Novog Sada, glumac Kevin Kostner, bivši vozač Formule 1 Ralf Šumaher, vlasnik "Roleksa", predsednik OBI-ja, vlasnici "Šela", "Britiš petrola", "Adidasa"...

Iako je posle raspada Jugoslavije, ratova i sankcija, ekskluzivni, odnosno VIP lovni turizam bio zamro u Srbiji, u poslednjih pet godina ponovo je u usponu.

- Lovni turizam u Srbiji ima dugu tradiciju, a zlatnim periodom smatra se onaj između sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, kada je u nekadašnju SFRJ dolazilo godišnje više od 10.000 inostranih lovaca-turista s direktnim prihodom većim od deset miliona dolara. U tom periodu Jugoslavija je na lovno-turističkoj mapi Evrope bila poznata po vrhunskim trofejima jelena, veprova i srndaća iz Baranje i Vojvodine, trofejnim medvedima iz Bosne, divokozama iz Slovenije, veprovima iz Makedonije. Bogata svetska i evropska klijentela je u velikoj diskreciji dolazila i lovila u našim najpoznatijim lovištima, izjavio je Branislav Stankov, pomoćnik direktora za lovstvo i ribarstvo u JP "Vojvodinašume" . 

- Značajne svote iz sopstvenih prihoda sada ulažemo u elitni lovni turizam. U skladu s visokim zahtevima bogate klijentele, ove godine smo renovirali lovačke kuće i sad su kategorisane kao lovačke vile, nabavili smo nova višenamenska terenska vozila visokih performansi za potrebe lova i transfera VIP klijenata od aerodroma/heliodroma do lovišta. Najnovije vozilo, "Tojotin" džip, jedna je od skupljih investicija za VIP klijente. Takođe, mnogo ulažemo i u edukaciju zaposlenih u sektoru lovstva "Vojvodinašuma" jer svi moraju da znaju najmanje dva strana jezika, objašnjava za "Dnevnik" Stankov, koji potvrđuje da VIP klijenti često imaju neobične zahteve.

Kevin Kostner je, na primer, tražio da se oproba u lovu lukom i strelom. Bogati vlasnik multinacionalne kompanije tražio je spisak vozila koja bi ga mogla dočekati na aerodromu, ali pošto u tada ovo javno preduzeće nije imalo nikakvo luksuzno vozilo, iznajmili su ga za tih nekoliko dana da bi udovoljili potrebama VIP klijenta. Ipak, bogati lovci ostavljaju i do 40.000 evra za trofejni odstrel. Stankov kaže da su svima omiljeni vrhunski specijaliteti od mesa divljači koji se nalaze na meniju lovačkih vila "Vojvodinašuma".

Originalni izvor: Dnevnik
Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija jkp lisje servisne informacije bebe Spens raspored sahrana novi sad isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode vremenska prognoza novi sad štrajk poštara obustava rada novosadsko porodilište zodijak štrajk u pošti Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad dnevni horoskop bez struje astrologija horoskop Bukovac elektrovojvodina servisne informacije novi sad pošte srbije bez vode sahrane novi sad