KINESKA ČETVRT: Raspisan tender za pešačke staze, rasvetu, uređenje zelenih površina...

KINESKA ČETVRT: Raspisan tender za pešačke staze, rasvetu, uređenje zelenih površina...

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije otvorila je tender za prvu fazu uređenja javnih površina Kineske četvrti s pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem.

U pitanju je prostor  oivičen Bulevarom despota Stefana, Mostom slobode, Sunčanim kejom i novoplaniranom ulicom.

Uslov za ponuđače naveden u konkursnoj kokumentaciji je očuvanje posebnih urbanističko-arhitektonskih lokaliteta, očuvanje uslova za dalji razvoj i inicijativa za formiranje kreativnog distrikta u okviru kompleksa nekadašnje fabrike "Petar Drapšin”.

Na navedenom prostoru, projektnim rešenjem "Vojvodinaprojekta” predviđena  je izgradnja pešačkih površina, saobraćajnica, parkinga, biciklističkih staza, prenosi "Dnevnik".

Planirano je i postavljanje javne rasvete, izgradnja i rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije, crpne stanice za odvođenje atmosferskih i otpadnih voda, kao i uređenje zelenih površina.

Projektom su predviđene asfaltne biciklističke staze, kao i pešačke staze i parkinzi od montažno-betonskih elemenata. Nova javna rasveta trebala bi da bude s LED svetiljkama na metalnim stubovima, a planirano je i podno dekorativno i fasadno osvetljenje.

Većina zelenila, drveća i šiblja će biti posečena, odnosno uklonjena, a predviđena je sadnja novog.

Tokom radova, izvođači bi trebalo da obrate pažnju na stabilnost objekata, imajući u vidu njihovu dotrajalost, kao i to da su u pitanju stare zgrade i da za njih ne postoji projektna dokumentacija.

Rok za podnošenje prijava na tender je 5. septembar 2018. godine.

Kompletan tekst može se pogledati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija Isključenje struje vremenska prognoza RHMZ Elektrodistribucija Novi Sad sahrane servisne informacije Vreme u Novom Sadu betanija jkp lisje bez struje novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad novorođenčad isključenja struje bez vode završni ispit gradsko groblje vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina jkp novosadska toplana centralno groblje u Futogu bebe Republički hidrometeorološki zavod dunavski park klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani mala matura servisne informacije novi sad isključenje vode