KINESKA ČETVRT: Raspisan tender za pešačke staze, rasvetu, uređenje zelenih površina...

KINESKA ČETVRT: Raspisan tender za pešačke staze, rasvetu, uređenje zelenih površina...

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije otvorila je tender za prvu fazu uređenja javnih površina Kineske četvrti s pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem.

U pitanju je prostor  oivičen Bulevarom despota Stefana, Mostom slobode, Sunčanim kejom i novoplaniranom ulicom.

Uslov za ponuđače naveden u konkursnoj kokumentaciji je očuvanje posebnih urbanističko-arhitektonskih lokaliteta, očuvanje uslova za dalji razvoj i inicijativa za formiranje kreativnog distrikta u okviru kompleksa nekadašnje fabrike "Petar Drapšin”.

Na navedenom prostoru, projektnim rešenjem "Vojvodinaprojekta” predviđena  je izgradnja pešačkih površina, saobraćajnica, parkinga, biciklističkih staza, prenosi "Dnevnik".

Planirano je i postavljanje javne rasvete, izgradnja i rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije, crpne stanice za odvođenje atmosferskih i otpadnih voda, kao i uređenje zelenih površina.

Projektom su predviđene asfaltne biciklističke staze, kao i pešačke staze i parkinzi od montažno-betonskih elemenata. Nova javna rasveta trebala bi da bude s LED svetiljkama na metalnim stubovima, a planirano je i podno dekorativno i fasadno osvetljenje.

Većina zelenila, drveća i šiblja će biti posečena, odnosno uklonjena, a predviđena je sadnja novog.

Tokom radova, izvođači bi trebalo da obrate pažnju na stabilnost objekata, imajući u vidu njihovu dotrajalost, kao i to da su u pitanju stare zgrade i da za njih ne postoji projektna dokumentacija.

Rok za podnošenje prijava na tender je 5. septembar 2018. godine.

Kompletan tekst može se pogledati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ novorođenčad JGSP "Novi Sad" vremenska prognoza novi sad Republički hidrometeorološki zavod betanija bebe raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad vrućine u novom sadu javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenja struje elektrovojvodina bez vode servisne informacije Isključenje struje novosađani Vreme u Srbiji Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode servisne informacije novi sad bez struje Vreme u Novom Sadu sahrane jkp lisje Hitna pomoć štrand