Kineske kompanije zainteresovane za izgradnju Bulevara Evrope

Kineske kompanije zainteresovane za izgradnju Bulevara Evrope

Firme sa Dalekog istoka zainteresovane za velike projekte u Novom Sadu.

Budući veliki investicioni poduhvati planirani u narednih nekoliko godina, poput pete faze izgradnje Bulevara Evrope i još nekoliko značajnih kapitalnih projekata u gradu, biće predstavljeni sutra u Ambasadi NR Kine u Beogradu.

Da su investitori sa Dalekog istoka zainteresovani za ulaganja i realizaciju nekih projekata, potvrđuje i najava prezentacije u kineskoj ambasadi samo sedam dana od posete ambasadora Li Mančanga Gradskoj kući.

- Projekat peta faza Bulevara Evrope, odnosno zapadne obilaznice oko Novog Sada, odnosi se na nastavak izgradnje na deonici od ukrštanja Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla, preko Limana 4. Potom na novi most preko Dunava i spajanje, kod Sremske Kamenice, sa budućim novim putem Ruma-Novi Sad – pojašnjava za "Novosti" gradonačelnik Miloš Vučević.

Reč je o velikom i veoma skupom projektu, koji će u utorak biti predstavljen  kompanijama koje su već pokazale značajno interesovanje.

Vučević je za beogradski dnevni list dodao da će Kinezi imati uvid i u projekat biciklističkih staza u Novom Sadu, radno-industrijske zone "Sever 4" i budućeg kreativnog polisa za mlade u novosadskoj Kineskoj četvrti.

- Kada je reč o privlačenju investitora, ova prezentacija je izuzetno dobar znak, jer su naši kineski prijatelji nagovestili da su za njih ovo interesantne teme – smatra Vučević, napominjući da ti kapitalni projekti, od ogromne važnosti za grad, zahtevaju velika finansijska ulaganja.

- Ukoliko postignemo određenu saradnju sa kineskim kompanijama, biće nam potrebna i podrška države Srbije i AP Vojvodine, kako bismo obezbedili najpovoljnije finansijske okvire za realizaciju projekata u narednih pet do deset godina – kaže gradonačelnik za "Novosti".

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan