Kineski naučnici izolovali dva soja korona virusa

Kineski naučnici izolovali dva soja korona virusa

Naučnici u Kini koji proučavaju poreklo epidemije novog korona virusa kažu da su otkrili dva glavna soja koji mogu prouzrokovati infekciju.

Stručnjaci sa Univerziteta u Pekingu i šangajskog Instituta Paster koji deluje pri kineskoj Akademiji nauka, upozorili su da su analizom obuhvatili tek ograničen raspon uzoraka i ističu da će morati da sprovedu dodatna istraživanja na većem uzorku kako bi se razvoj virusa što bolje shvatio.

– Naše otkriće govori u prilog hitnoj potrebi sprovođenja novih sveobuhvatnih studija u sklopu kojih će se kombinovati genomski i epidemiološki podaci uz grafičku evidenciju kliničkih simptoma bolesnika zaraženih novim korona virusom 2019. (COVID-19) –  rekli su kineski naučnici.

Rezultati njihove analize objavljeni su u stručnom časopisu Kineske akademije nauka (National Science Review). U Pekingu je objavljeno da su kineski stručnjaci utvrdili da je prosečno vreme inkubacije za novi korona virus pet do sedam, a najviše 14 dana, objavio je šef ogranka za intenzivnu negu Kineskog lekarskog društva Du Bin na konferenciji za novinare.

Ranije se smatralo da je prosečna inkubacija od 2 do 14 dana i da može potrajati i do 27 dana. Du je rekao i da nema podataka o praćenju slučajeva nekih osoba koje su bile pozitivne na virus pošto su otpuštene iz bolnice u pokrajini Hubei. Dodao je da nema dokaza da takvi pacijenti mogu zaraziti virusom druge osobe.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan