KISAČ: Besplatna revija filmova sa festivala "Uhvati film"

KISAČ: Besplatna revija filmova sa festivala "Uhvati film"

U prostorijama Kulturnog centra Kisač u četvrtak 11. oktobra biće organizovana projekcija najboljih ostvarenja sa nedavno završenog festivala.

Publika će imati priliku da pogleda ukupno pet kratkometražnih filmova u trajanju od sat vremena, nakon čega sledi razgovor.

Biće prikazani filmovi: Idiot iz Holandije, Cezarov glas, Uže, Lovac na talente iz Španije i Sveto srce, Francuska. Svi filmovi obrađuju temu invalidnosti, ali i priče o ljubavi, porodici, umetnosti, prijateljstvu, ostvarenju snova i prevazilaženju prepreka.

Projekcije su besplatne, a početak je u 18 časova.


Festival "Uhvati film"
 održava se svake godine krajem septembra u Kulturnom centru Novog Sada, nakon čega svoje izdanje ima i u Rijeci, Banjaluci i Kotoru, što "Uhvati film" čini jedinim regionalnim festivalom o invalidnosti na ovim prostorima. Od nastanka, održava se sa istim ciljem: informisanje javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Projekat Novosadski filmski karavan "Uhvati film"  realizuje se u cilju decentralizacije kulturne ponude u Novom Sadu, povećanje participacije građana i građanki u kulturnim sadržajima, uspostavljanje odnosa umetničko delo-publika i senzibilizacija građana, ka boljem razumevanju i prihvatanju različitosti.

Filmski karavan realizuje KAO Parnas, uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad betanija Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad horoskop JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novosadsko porodilište Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza bez struje Spens servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe raspored sahrana novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević vremenska prognoza novi sad maturanti gradsko groblje novosađani RHMZ elektrovojvodina bez vode Isključenje struje jkp novosadska toplana isključenje vode plato spensa Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje