KISAČ: Besplatna revija filmova sa festivala "Uhvati film"

KISAČ: Besplatna revija filmova sa festivala "Uhvati film"

U prostorijama Kulturnog centra Kisač u četvrtak 11. oktobra biće organizovana projekcija najboljih ostvarenja sa nedavno završenog festivala.

Publika će imati priliku da pogleda ukupno pet kratkometražnih filmova u trajanju od sat vremena, nakon čega sledi razgovor.

Biće prikazani filmovi: Idiot iz Holandije, Cezarov glas, Uže, Lovac na talente iz Španije i Sveto srce, Francuska. Svi filmovi obrađuju temu invalidnosti, ali i priče o ljubavi, porodici, umetnosti, prijateljstvu, ostvarenju snova i prevazilaženju prepreka.

Projekcije su besplatne, a početak je u 18 časova.


Festival "Uhvati film"
 održava se svake godine krajem septembra u Kulturnom centru Novog Sada, nakon čega svoje izdanje ima i u Rijeci, Banjaluci i Kotoru, što "Uhvati film" čini jedinim regionalnim festivalom o invalidnosti na ovim prostorima. Od nastanka, održava se sa istim ciljem: informisanje javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Projekat Novosadski filmski karavan "Uhvati film"  realizuje se u cilju decentralizacije kulturne ponude u Novom Sadu, povećanje participacije građana i građanki u kulturnim sadržajima, uspostavljanje odnosa umetničko delo-publika i senzibilizacija građana, ka boljem razumevanju i prihvatanju različitosti.

Filmski karavan realizuje KAO Parnas, uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan