KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Beležimo trend laganog pada broja obolelih

KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Beležimo trend laganog pada broja obolelih

Prvo smo beležili stabilniji broj obolelih od Kovida-19, a sada beležimo trend laganog pada, međutim to su još uvek izuzetno visoke vrednosti, upozorava dr Darija Kisić Tepavčević za RTS. Kaže da to znači da se sada nalazimo u prelomnom momentu i da moramo da damo sve od sebe i da poštujemo mere prevencije.

Kisić Tepavčević je, gostujući u "Dnevniku" RTS-a, rekla da je od svih vrsti zabrana i preporuka važnije to u kojoj meri će svako uspeti da uzme stvar u svoje ruke da bi zaštitio sebe i svoju porodicu.

– Možemo da primetimo praktično stabilizaciju ili pad učestalosti u gotovo svim krajevima zemlje – rekla je zamenica direktora "Batuta", ukazujući da postoje gradovi gde u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan novi slučaj korona virusa, kao što su Tutin i Vranje, gradovi koji su bili žarišta.

Istakla je da je dosadašnje iskustvo pokazalo da, ako u bilo kojem kraju zemlje postoji zona intenzivne transmisije, virus može da se prošiti, i zbog toga ne smemo da se opustimo već moramo da damo maksimum.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan