KISIĆ TEPAVČEVIĆ PRECIZIRALA: Evo šta znači zabrana okupljanja za više od pet osoba

KISIĆ TEPAVČEVIĆ PRECIZIRALA: Evo šta znači zabrana okupljanja za više od pet osoba

Krizni štab je danas odlučio da se zabrani okupljanje više od pet ljudi i unutra i napolju.

– Odlučili smo se da se smanji broj osoba koje mogu da se okupljaju u zatvorenim i otvorenim prostorima, što je do sada bilo ograničeno na 30 i sada je smanjeno na pet osoba – rekla je danas dr Darija Kisić Tepavčević.

Ona je precizirala šta to praktično znači i navela da to nije samo preporuka, već obaveza koja će biti zakonski regulisana.

Zabrana se odnosi na okupljanje na javnim manifestacijama, što se odnosi na proslave, kongrese i seminare. Misli se na organizovana okupljanja. Ne odnosi se na školsku i radnu sredinu – naglasila je ona, a prenosi "Nedeljnik".

Kada su u pitanju ustanove kulturnih manifestacija, dodala je, zadržano je za bioskope i pozorišta ograničenje do 500 osoba, ali uz propisane mere.

To se pokazalo kao dobro. Znamo kako se sedi, kako se nosi maska. Gledali smo kako su to zemlje iz okruženja radile i preslikavali –  navela je Kisić Tepavčević i dodala da mere zavise isključivo od nas.

Ona je pojasnila da treba da utičemo jedni na druge, govoreći o javnom prevozu.

Naredne nedelje na raspust ne idu samo osnovci, već će i srednjoškolci. Počev od srede, svi učenici osnovnih i srednjih škola imaće tri dana odmora, odlučeno je na današnjem zasedanju Kriznog štaba.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marko

  pre 607 dana i 13 sati

  šta znači za kafiće?

  Oceni komentar:
  0
  0