Klasična muzika u novosadskim vrtićima, školama, autobusima...

Klasična muzika u novosadskim vrtićima, školama, autobusima...

Udruženje građana "Dunavska sonata", organizator istoimenog festivala klasične muzike, realizuje projekat "Klasika svaki dan" u okviru kog će javnim službama, organizacijama i preduzećima, kao i privatnim kompanijama, biti omogućeno da potpuno besplatno u svojim prostorijama reprodukuju dela klasične muzike.

Predviđeno je da u prvoj fazi realizacije saradnja bude ponuđena subjektima čije usluge svakodnevno koristi veliki broj građana, kao što su JGSP "Novi Sad", svi vrtići PU "Radosno detinjstvo", svi privatni vrtići u Novom Sadu, svi ugostiteljski objekti, državne i privatne škole i fakulteti.

Plan je da u drugoj fazi u projekat "Klasika svaki dan" budu uključeni domovi zdravlja, državne i privatne bolnice, lekarske ordinacije, knjižare, tržni centri, javne službe. Saradnja će se realizovati tako što će Udruženje građana "Dunavska sonata" obezbeđivati diskove sa kompozicijama koje će na najbolji način omogućiti širokoj publici da uživa u najlepšim delima klasične muzike. Time će, veruju organizatori biti podignut nivo kulture u javnim prostorima. Plej listu kompozitora i kompozicija sačinili su stručni konsultanti festivala klasične muzike "Dunavska sonata". Kako u udruženju navode cilj projekta je da Novi Sad postane prvi grad u Jugoistočnoj Evropi u kom se klasična muzika sluša na svim javnim mestima i prostorima.

- Klasična muzika, kao vrhunska umetnička vrednost mora biti dostupna svim građanima Novog Sada. Zato je važno da se u projekat "Klasika svaki dan" uključi što veći broj partnera. Na primer, JGSP "Novi Sad", prema zvaničnim podacima, svakodnevno preveze oko 280.000 putnika. To znači da gradski prevoz koristi većina Novosađana – navodi Milica Trifunov, predsednik Udruženja građana "Dunavska sonata". 

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milorad

  pre 917 dana i 17 sati

  99 od 100 ljudi ce se pitati da li je danas dan zalosti

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Jovanovic Marko

  pre 915 dana i 11 sati

  Odlicna ideja,
  samo napred,
  za uporedjanje mnogi evropski gradovi koriste u javnom prevozu umetnicku-klasicnu muziku...
  pozdrav iz Minhena
  to obogacuje produhovljuje,smiruje

  Oceni komentar:
  0
  0
RHMZ sahrane novi sad novorođenčad horoskopski znaci bez vode isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija novosađani sremski karlovci dnevni horoskop Vreme u Novom Sadu Isključenje struje servisne informacije novi sad jkp lisje elektrovojvodina bebe novosadsko porodilište Futog crna hronika gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Republički hidrometeorološki zavod betanija raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje raspored sahrana novi sad NURDOR