"KLIKOM DO SAMOSTALNOSTI": Da mladi iz Dečijeg sela lakše dođu do posla

"KLIKOM DO SAMOSTALNOSTI": Da mladi iz Dečijeg sela lakše dođu do posla

"Klikom do samostalnosti – kroz Dečije selo u virtualni svet" je projekat koji ima za cilj inkluziju mladih iz Dečijeg sela kroz njihovo usmeravanje na internet tržište rada i frilensing kao svojevrstan vid preduzetništva i uspešan model njihovog osamostaljivanja pri izlasku iz sistema socijalne zaštite i smanjenja rizika od vraćanja u isti.

Reč je onlajn neformalno-obrazovnom programu koji kombinuje različite pristupe i metode poput inovativne pedagogije, e-obrazovanja (MOOC), stručne prakse, mentoringa i IKT sa ciljem da štićenicima Dečijeg sela omogući sticanje praktičnih znanja i veštine koje će im povećati mogućnosti za (samo)zapošljavanje na internet tržištu rada i doprineti njihovom uspešnom osamostaljivanju.

Dvadeset petoro mladih iz Dečijeg sela, će nakon teorijskog dela obuke, imati mogućnost da primene stečena znanja i veštine kroz praktičan rad u kompanijama koji su članovi partnersko-mentorske mreže, čime će se obezbediti i njihova inkluzija u poslovnu zajednicu. Sve aktivnosti će se odvijati preko onlajn platforme uz kontinuiranu mentorsku podršku kako bi mladi stekli iskustvo u radu u virtualnom okruženju i pripremili se za rad na internetu.

Projektom je predviđen i niz pratećih aktivnosti koje imaju za cilj da doprinesu inkluziji štićenika Dečijeg sela u širu društvenu zajednicu, poput poseta Startit Centru, Language Clubu Novi Sad, druženja sa uspešnim frilenserima, itd.

Projekat sprovodi Centar za edukaciju, istraživanje i razvoj – CEIR u saradnji sa Dečijim selom "Dr Milorad Pavlović" iz Sremske Kamenice i Spescom d.o.o. Novi Sad. Projekat traje 12 meseci, do oktobra 2018. godine sa ukupnim budžetom od 38.150 švajcarskih franaka.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište vremenska prognoza Voša isključenja struje vreme danas gradsko groblje odbojka servisne informacije novi sad almaško groblje Spens groblje Daško i Mlađa memorijal velikana JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje OK Vojvodina servisne informacije sahrane novi sad vremenska prognoza novi sad havarija na vodovodu elektrovojvodina raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad betanija lisje smanjen pritisak vode bez struje bebe bez vode vodovod