Klinci i klinceze oduševljeni Dino parkom

Klinci i klinceze oduševljeni Dino parkom

Razbijanjem papirne igračke (pinjate) napunjene slatkišima, Minja Subota i Jovan Adamov su, uz pomoć dece, danas svečano otvorili Dino park, koji se nalazi pored Spensa sa strane Bulevara cara Lazara. U naučno-zabavnom parku jutros u 10 sati najmlađe posetioce je dočekao animator na štulama i čuveni dvojac koji je nekada vodio emisiju Muzički tobogan.

Ubrzo su roditelji sa decom preplavili ceo kompleks i sa oduševljenjem razgledali replike, koje u prirodnoj veličini prikazuju ove praistorijske životinje. Bile su organizovane različite aktivnosti, tako da su neki takmičili u traženju Dino jaja, drugi su uživali u predstavi mađioničara, a neki su učestvovali u Dino ekološkoj radionici – sačuvajmo planetu Zemlju. Za muzički deo programa bio je zadužen  Branimir Rosić i njegove „leteće gitare“. Pojedine replike su tako napravljene da se na njih može i popeti, a svuda su postavljane kante za smeće u obliku dinosaurusa. Oni koji su želeli da nauče nešto o dinosaurusima mogli su proći kroz ceo park u pratnji stručnih vodića koji su im održali kratko predavanje o karakteristikama svake izložene životinje.

Prema rečima Milane Krstin, PR Dino parka i Dino fondacije deci na dar, u stalnoj postavci su 24 replike dinosaurusa.

- Radi se o 3D replikama, koje su u prirodnoj veličini, kreću se i ispuštaju zvuk. Takođe na raspolaganju je i velika igraonica, površina za odmor, kao i mini zološki vrt sa dva ponija – izjavila je Milana Krstin.

Ivan Nožinić savetnik za medije direktora JP „Gradsko zelenilo“ rekao je da je ugovor sa kompanijom „Lagrota“ koja otvorila Dino park, potpisan na četiri godine i da će se park još dograđivati.

 Dino park se prostire na površini od 1,7 hektara, ulaz je sa strane koja gleda na teniske terene na Bulevaru cara Lazara. Park će raditi svaki dan od 10 do 20 sati, a cene celodnevnih ulaznica su 200 dinara za decu i 300 dinara za odrasle, za mlađe od tri godina ulaz je besplatan.

NIJE BILO OPASNOSTI PO DECU: Nakon pisanja našeg portala o problemima s jednim od dinosaurusa u četvrtak, dan pre zvaničnog otvaranja parka, iz „Gradskog zelenila“ napominju da tom prilikom niko od dece, kao ni ostalih posetilaca, nije bio ugrožen ni u kom vidu, te da nije postajala opasnost od strujnog udara.

Kompletan foto-izveštaj našeg fotografa sa otvaranja možete pogledati OVDE.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan