Klinički centar Vojvodine dobio najsavremeniji reanimobil

Klinički centar Vojvodine dobio najsavremeniji reanimobil

Univerzitetski Klinički Centar Vojvodine, dobio je najsavremeniji reanimobil – sanitetsko vozilo za urgentne transporte pacijenata iz cele Vojvodine. Reč je o donaciji Ministarstva zdravlja, u okviru projekta "Hitan odgovor Republike Srbije na Kovid – 19".

Vozni park Univerzitetskog Kliničkog Centra Vojvodine, bogatiji je za jedan reanimobil, koji je stigao iz Beograda, kao donacija Ministarstva zdravlja. Ova "pokretna bolnica", biće od neprocenjivog značaja, kako za zaposlene, tako i za pacijente iz cele Vojvodine, istakla je prof. dr Edita Stokić, direktorka Univerzitetskog Kliničkog Centra Vojvodine, u prisustvu dela rukovodstva i zaposlenih. Kako je navela, ovakvo vozilo u značajnoj meri unapređuje rad KCV-a, jer se uz njegovu pomoć, za kritično obolele pacijente, omogućava brz, bezbedan transport.

Novo sanitetsko vozilo, čija je vrednost oko 100 hiljada evra, opremljeno je najsavremenijom medicinskom opremom. Poseduje najmoderniji respirator, sve potrebne podrške, kako za kiseoničku terapiju, defibrilator, a moguće je i zbrinjavanje pacijenata sa politraumom. Univerzitetski Klinički Centar Vojvodine, do sada je, prema rečima direktorke, imao četiri reanimobila, koji su imali važnu ulogu u protekle dve godine, naročito u jeku pandemije, a ova donacija će u značajnoj meri unaprediti interhospitalni transport teških pacijenata.

O značaju novog vozila, nakon svečanog prijema ključeva, govorio je i Nemanja Graonić, tehničar u jedinici Intenzivne nege Klinike za anesteziju, u KCV-u. On je, uz kratku demonstraciju, unutar samog vozila, pojasnio da je najbitnija stvar kod ovog vozila, to što je samoodrživ što se tiče struje, kada su u pitanju duže relacije, kada se pacijent koji je kritično oboleli transportuje u neku drugu ustanovu.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • sanitet

    pre 727 dana i 16 sati

    Molimo da sanitet koji prevozi nepokretne na preglede ima sve prozore, da se ne smrzavamo od jeseni do proleca.

    Oceni komentar:
    0
    3
  • neb

    pre 727 dana i 13 sati

    samo da ovo ne pročita neko ko je iz struke, pa da ne napiše koja je ovo gomila gluposti,
    kakve veze ima kcv u transportu ugroženih, kada su oni vozili korona ugrožene i kakve oni veze pobogu imaju sa zbrinjavanjem politraume???

    Oceni komentar:
    1
    2