Klinički centar Vojvodine dobio nove aparate vredne 4.5 miliona dinara

Klinički centar Vojvodine dobio nove aparate vredne 4.5 miliona dinara

Novosadsko porodilište dobilo je četiri CTG aparata i pokretni kolor ultrazvuk, koji omogućavaju stalno praćenje stanja trudnica i porodilja zahvaljujući donaciji zaposlenih u NIS-u.

Zaposleni u NIS-u donirali su dijagnostičke aparate novosadskom porodilištu u sklopu akcije “Budućnost se piše srcem”.

Reč je o široj filantropskoj akciji NIS-a u sklopu koje su zaposleni, zajedno sa donacijom kompanije, obezbedili kupovinu četiri CTG aparata i pokretni kolor ultrazvuk, koji omogućavaju praćenje stanja trudnica i porodilja 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Ova donacija vredna je 4,5 miliona dinara.

Sanja Lubardić, direktor funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije NIS-a, istakla je prilikom predaje aparata rukovodstvu Kliničkog centra Vojvodine da su akciju u potpunosti osmislili i realizovali zaposleni u NIS-u.

Ona je kazala da je podrška mladim naraštajima sprovođenje u praksi kompanijskog slogana “Budućnost na delu”.

- Zahvaljujući ovoj humanitarnoj akciji zaposlenih i naše kompanije pokazali smo i kao pojedinci i kao kompanija da istinski brinemo o zajednici u kojoj poslujemo, posebno o najmlađima koji su budućnost naše zemlje. Neka ova uspela akcija bude motiv više da nastavimo sa humanitarnim aktivnostima i pokažemo da se budućnost zaista piše srcem - navela je Sanja Lubardić, direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije, koja je u ime kompanije NIS uručila donaciju Kliničkom centru Vojvodina.

Njen kolega Bogdan Basta najavio je da će zaposleni u NIS-u nastaviti sa ovakvim akcijama i izrazio nadu da će u našoj zemlji biti što više beba i što više pelena na žicama kako bi narod bio srećniji.

- Dogovorili smo se da nastavimo sa ovakvim akcijama uz pomoć menadžmenta, a doneli smo jednoglasnu odluku da majke i deca budu prvi za koje ćemo obezbediti novac – istakao je Basta.

Pomoćnik za zdravstvo direktora Kliničkog centra Vojvodine Vesna Turkulov objasnila je da se ovim aparatima registruju otkucaji srca ploda i kontrakcije majke, te da je samim tim nezamenljiv u savremenoj medicini.

Tihomir Vejnović, upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo, kazao je da je nabavka novih aparata veliki dan za porodilište i znak velike humanosti i velike pomoći koju će ta zdravstvena institucija imati tokom praćenja porodilja i dece, zato što se u Novom Sadu godišnje rodi čak oko 6.500 beba. - Ovi aparati se mogu premeštati i na taj način možemo vrlo brzo da pokrijemo određene poremećaje u toku porođaja - istakao je Vejnović.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dunav vremenska prognoza novi sad RHMZ Republički hidrometeorološki zavod elektrovojvodina gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bez struje Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad novosadsko porodilište jkp novosadska toplana JKP Gradsko zelenilo sahrane betanija raspored sahrana novi sad Vreme u Novom Sadu novosađani isključenje vode novorođenčad bebe isključenja struje prognoza vremena klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije štrand bez vode jkp lisje Isključenje struje vremenska prognoza gradsko groblje