Klinički centar Vojvodine dobio nove aparate vredne 4.5 miliona dinara

Klinički centar Vojvodine dobio nove aparate vredne 4.5 miliona dinara

Novosadsko porodilište dobilo je četiri CTG aparata i pokretni kolor ultrazvuk, koji omogućavaju stalno praćenje stanja trudnica i porodilja zahvaljujući donaciji zaposlenih u NIS-u.

Zaposleni u NIS-u donirali su dijagnostičke aparate novosadskom porodilištu u sklopu akcije “Budućnost se piše srcem”.

Reč je o široj filantropskoj akciji NIS-a u sklopu koje su zaposleni, zajedno sa donacijom kompanije, obezbedili kupovinu četiri CTG aparata i pokretni kolor ultrazvuk, koji omogućavaju praćenje stanja trudnica i porodilja 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Ova donacija vredna je 4,5 miliona dinara.

Sanja Lubardić, direktor funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije NIS-a, istakla je prilikom predaje aparata rukovodstvu Kliničkog centra Vojvodine da su akciju u potpunosti osmislili i realizovali zaposleni u NIS-u.

Ona je kazala da je podrška mladim naraštajima sprovođenje u praksi kompanijskog slogana “Budućnost na delu”.

- Zahvaljujući ovoj humanitarnoj akciji zaposlenih i naše kompanije pokazali smo i kao pojedinci i kao kompanija da istinski brinemo o zajednici u kojoj poslujemo, posebno o najmlađima koji su budućnost naše zemlje. Neka ova uspela akcija bude motiv više da nastavimo sa humanitarnim aktivnostima i pokažemo da se budućnost zaista piše srcem - navela je Sanja Lubardić, direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije, koja je u ime kompanije NIS uručila donaciju Kliničkom centru Vojvodina.

Njen kolega Bogdan Basta najavio je da će zaposleni u NIS-u nastaviti sa ovakvim akcijama i izrazio nadu da će u našoj zemlji biti što više beba i što više pelena na žicama kako bi narod bio srećniji.

- Dogovorili smo se da nastavimo sa ovakvim akcijama uz pomoć menadžmenta, a doneli smo jednoglasnu odluku da majke i deca budu prvi za koje ćemo obezbediti novac – istakao je Basta.

Pomoćnik za zdravstvo direktora Kliničkog centra Vojvodine Vesna Turkulov objasnila je da se ovim aparatima registruju otkucaji srca ploda i kontrakcije majke, te da je samim tim nezamenljiv u savremenoj medicini.

Tihomir Vejnović, upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo, kazao je da je nabavka novih aparata veliki dan za porodilište i znak velike humanosti i velike pomoći koju će ta zdravstvena institucija imati tokom praćenja porodilja i dece, zato što se u Novom Sadu godišnje rodi čak oko 6.500 beba. - Ovi aparati se mogu premeštati i na taj način možemo vrlo brzo da pokrijemo određene poremećaje u toku porođaja - istakao je Vejnović.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan