Klinički centar Vojvodine: Nastavlja se gradnja lamela B i C

Klinički centar Vojvodine: Nastavlja se gradnja lamela B i C

Posle 30 godina nastavlja se gradnja lamela B i C Kliničkog centra Vojvodine.

Radovi će se finansitrati iz kredita evropske investicione banke sa 35 miliona evra. Na površini od 33 hiljade kvadratnih metara biće smeštene dijagnostika i hirurgija, izjavio je gostujući u emisiji RTV–a "TV Zdravoskop" resorni pokrajinski sekretar Zoran Gojković.

- Postoji povezanost u potpunosti planom, između Urgentnog centra i "B" i "C" lamele i sa Internom klinikom, tako da će to biti sklop nečeg što je najmodernije, ne samo kod nas nego i u regionu - precizira Gojković.

Sve hirurške klinike i jedinice intenzivne terapija biće u novom delu. Tu će biti smešten i kompletno opremljen Transplantacioni blok.

- Imaćemo 16 operacionih sala, kompletnu dijagnostiku – nove CT uređaje, magnetnu rezonancu, u taj deo treba da bude smeštena i patologija... Laboratorijska dijagnostika cela - kaže pokrajinski sekretar.

Planom je predviđena i gradnja "D" lamele gde će biti smeštene ostale klinike, prvenstveno Interna i Infektivna, ali to je drugi deo problema koji će se rešavti u budućnosti, rekao je Gojković.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije izmena režima saobraćaja JKP Vodovod i kanalizacija Spens Isključenje struje bebe Petrovaradin raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad isključenja struje matičar novi sad sahrane novi sad isključenje vode jkp novosadska toplana klisa jkp lisje JGSP "Novi Sad" horoskopski znaci novosadska policija novorođenčad bez vode bez struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskop elektrovojvodina betanija novosađani