KLISA: Održana atletska manifestacija "Od školske klupe do atletske staze" (FOTO)

KLISA: Održana atletska manifestacija "Od školske klupe do atletske staze" (FOTO)

Na stadionu FK "Borac" danas se okupilo između 500 i 700 dece predškolskog i školskog uzrasta, koja su se takmičila na atletskim stazama od 100 do 800 metara za zlatno, bronzano i srebrno odličje.

Prvoj atletskoj manifestaciji "Od školske klupe do atletske staze", koju organizuje Atletski klub “Borac” sa Klise, prisustvovao je i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

- Atletika je bazični sport koji je osnova fizičkog vaspitanja školske dece i pomaže boljem razumevanju drugih sportova. Oko 700 mladih će danas u Novom Sadu imati priliku da se takmiči u tom sportu, a ova manifestacija, koja se održava po prvi put, ima višestruki značaj. Pored toga što predstavlja priliku za otkrivanje budućih šampiona, ona promoviše atletiku kao zdrav način života, što je za decu predškolskog i školskog uzrasta izuzetno važno. Možda će upravo neko od ove dece, osvajati zlatna odličja poput Ivane Španović i Mihaila Dudaša koji su uzori u atletici mladim generacijama – rekao je Ognjen Cvjetićanin i poželeo takmičarima da što više ulažu u sebe kako bi postali veliki šampioni u budućnosti.

U ime organizatora, obratila se predsednica AK "Borac" Danijela Špirić i istakla da je cilj manifestacije motivacija dece i roditelja da se u što većem broju uključe u sport.

- Važno je da promovišemo atletiku kao “kraljicu sportova”, jer je fizička kultura stečena u tom sportu važna, ne samo za za razvoj dece, već i za njihovu pripremu za druge sportove, za samodisciplinu i želju za uspehom – rekla je Danijela Špirić.

U MITROVICI UZELI ČAK 13 MEDALJA: Za nepune četiri godine postojanja, AK "Borac" je okupio preko 80 stalnih čanova, dece uzrasta četiri do 16 godina od kojih se većina takmiči na državnom nivou u različitim atletskim disciplinama postižući zapažene rezultate u svojim uzrasnim kategorijama. Na poslednjem takmičenju u Sremskoj Mitrovici, u konkurenciji 35 najvećih atletskih klubova Srbije, novosadski mališani su osvojili pet zlatnih i po četiri srebrne i bronzane medalje, vrativši se u AK "Borac" sa ukupno 13 medalja.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskopski znaci klinika za ginekologiju i akušerstvo JGSP "Novi Sad" isključenja struje klisa betanija raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija bez struje elektrovojvodina bez vode Republički hidrometeorološki zavod izmena režima saobraćaja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije Isključenje struje jkp lisje novorođenčad horoskop novosađani novosadsko porodilište bebe isključenje vode jkp novosadska toplana matičar novi sad raspored sahrana novi sad sahrane novi sad novosadska policija