KLIZANJE U DUNAVSKOM PARKU: Počelo postavljanje "Ledene šume", SNS i DS nastavljaju s prepucavanjem

KLIZANJE U DUNAVSKOM PARKU: Počelo postavljanje "Ledene šume", SNS i DS nastavljaju s prepucavanjem

Mesto na kom će Novosađani uživati u zimskim čarolijama izazvalo brojne polemike.

U Dunavskom parku počele su pripreme za manifestaciju "Ledena šuma”, odnosno, postavlja se platforma za buduće klizalište, dok se pored gradi i platforma na kojoj će se odvijati umetnički program, kaže portparol organizatora manifestacije, Udruženja  "Kvart medija", Dušica Ljubojević.

Koncerti, predstave, nastupi didžejeva i tematske radionice, koji će se održavati na ovoj platformi, biće namenjeni svim posetiocima Dunavskog parka, dok je klizalište, kako kaže Ljubojević, prepušteno privatnom preduzeću koje će održavati stazu, držati besplatnu školu klizanja i obezbediti potrebno osoblje.

Kako piše "Dnevnik", poslednje vreme u javnosti se povela polemika o načinu na koji je omogućeno da se u Dunavskom parku, koji je spomenik prirode, održi ovakva zimska manifestacija. Po rečima Dušice Ljubojević, organizatori su vodili računa o toj činjenici i platforme koje se postavljaju neće oštetiti podlogu.

- Manifestacija "Ledena šuma", čiji je nosilac Udruženje "Kvart medija", proglašena je manifestacijom od značaja za grad Novi Sad. Na taj način Dunavski park je odabran kao lokacija kako bi se oživeo i u zimskim danima – kazala je Dušica Ljubojević i dodala da je Grad podržao "Ledenu šumu" i novčano pomogao organizaciju kulturno-umetničkog programa koji predstavlja ključnu ponudu manifestacije.

"LEDENA ŠUMA" počinje s radom 15. decembra i trajaće do 15. februara, a ulaz od 150 dinara naplaćivaće se isključivo za ulazak na ledenu površinu, dok je najam klizaljki 100 dinara. Organizatori kažu i da su za šest velikih praznika u ova dva meseca pripremili bogat kulturni i zabavni program. 

Međusobne optužbe SNS i DS zbog projekta "Ledena šuma"

Kako piše "Blic", novosadski gradski odbor DS nedavno je saopštenjem optužio gradsku vlast da je građanima Novog Sada otela Dunavski park i predala ga u ruke privatnoj organizaciji, koju, kako tvrde, vodi supruga uticajnog funkcionera jedne vladajuće stranke.

Demokrate tvrde da je organizacija "Kvart medija" za programe u okviru pomenutog projekta dobila čak 5,8 miliona dinara iz gradskog budžeta, što znači da će građani Novog Sada za sadržaje "Ledene šume" plaćati dva puta – prvi put kao poreski obveznici, koji uplaćuju svoj novac u gradski budžet, a drugi put kao posetioci parka.

Gradski odbor DS smatra da su u slučaju "Ledene šume" očigledno prekršeni zakoni i da je nesumnjivo reč "o koruptivnom i nezakonitom poduhvatu, u kojem se pojedincima, ili organizovanoj grupi ljudi, iz gradske vlasti omogućava da iz prirodnog dobra za sebe izvuku ogromnu zaradu, na štetu opšteg interesa i građana Novog Sada".

S druge strane, Gradski odbor SNS pozvao je juče demokrate da povodom projekta "Ledena šuma" podnesu prijave nadležnim organima, jer je, kako tvrde, i njima u interesu da pred pravosudnim organima dokažu da je sve rađeno po zakonu.

Drugi razlog zbog čega bi trebalo da požure sa prijavama je taj što se, kako navode novosadski naprednjaci, Demokratska stranka nalazi "pred totalnim kolapsom, pa ako budu dugo čekali, neće imati ko da podnese prijave, sem možda Šuleta, predsedničkog kandidata u najavi, koji će biti zadužen da u stranci ugasi svetlo i stavi katanac na vrata".

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Blica".

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan