Knjiga "Novi Sad – grad golubijeg srca" za sve novosadske đake prvake

Knjiga "Novi Sad – grad golubijeg srca" za sve novosadske đake prvake

Voljeni grad predstavljen najmlađima na kreativan način.

Povodom Dana Grada, Turistička organizacija Grada Novog Sada izradila je za najmlađe Novosađane slikovnicu pod nazivom "Novi Sad – grad golubijeg srca". Kako navode iz TONS, Ideja je bila da se đacima prvacima pokloni edukativna ali i zabavna slikovnica koja je prilagođena njihovom uzrastu i koja će im na zanimljiv način ispričati priče o Novom Sadu i njegovim znamenitostima. Glavni akteri su dva goluba, Goluban i Goga koji leteći kroz grad upoznaju značajne lokacije, događaje i ljude koji su obeležili istoriju našeg grada.

Cilj je da svaki prvak u 35 škola na teritoriji Novog Sada dobije svoj primerak ove slikovnice koja je urađena na srpskom, mađarskom i slovačkom jeziku, a Gradonačelnik Miloš Vučević je prve primerke podelio deci u školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Starim Ledincima.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Grada Novog Sada, Branislava Kneževića, pored promocije i razvoja turističke ponude Novog Sada, izuzetno je važna edukacija, posebno najmlađih sugrađana:

- Želeli smo da na jedan kreativan način predstavimo naš grad uz zanimljive priče i bogate ilustracije – kratko je poručio Knežević.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan