Ko donese stari papir dobije sadnice cveća i drveća

Ko donese stari papir dobije sadnice cveća i drveća

Organizacija Inženjeri zaštite životne sredine pozvala je Novosađane da donesu stari papir i zamene ga za sadnice cveća i drveća.  Ova akcija organizovaće se tokom "Novosadske jeseni" koja se održava od 20. do 24. oktobra na Spensu.

Kako je najavljeno, svi koji donesu 10 kilograma starog papira dobiće sadnicu cveća, a oni koji donesu 60 kilograma starog papira dobiće sadnicu drveta.

- Želja nam je da promovišemo i podstaknemo sugrađane na reciklažu starog papira. Svakom tonom recikliranih novina sačuva se 17 stabala starosti između 15 i 20 godina. Da bi se zadovoljile potrebe za papirom prosečnog domaćinstva godišnje se poseče šest stabala, navode organizatori.

Oceni vest:
17
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zdravko

  pre 1834 dana i 23 sata

  Interesuje me povodom ove akcije da li samo stari papir mora da se donese ili moze i karton?
  Hvala

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Roža Babić Lakatoš

  pre 1831 dan i 23 sata

  Dobar dan,
  akcija vam je fantastična. Malo smo nespremni za nju. Inače naše udruženje započelo skupljanje sekundarne sirovine, kako bi smo u urbanoj sredini uticali na promenu svesti građana za očuvanje životne I društvene sredine. Da li postoji mogućnost saradnje sa vama, obzirom da imamo bašticu ispred udruženja, koja je u dosta velikoj hladovini, pa je teže naži cveće koje cveta pod tim uslovima ali nam su potrebne I neke možda zimzelene biljke u jednom uglu.
  Mi nemamo velike količine novena na mesečnom nivou, možda 10 do 20 kg za sada, jer ova inicijativa je započeta pre 2 meseca.

  Unapred zahvalna predsednica udruženja,
  Roža Babić Lakatoš
  mob. 066/6302121
  069/402 5744

  Oceni komentar:
  0
  0