Ko su dule i kako vam mogu pomoći?

Ko su dule i kako vam mogu pomoći?

Širom sveta se obeležava Svetska nedelja dula – žena obučenih da drugim ženama daju podršku tokom trudnoće i porođaja. Tim povodom Amerčki kutak u saradnji sa dulama iz Novog Sada organizovaće besplatno predavanje i radionicu gde će zainteresovani/e imati priliku da upoznaju dule i saznaju čime se bave, koja je njihova uloga prilikom porođaja i zašto je važno imati je pored sebe.

Susret sa dulama održati će se u utorak 22. marta od 18:30 u Američkom kutku, Petra Drapšina 3, gda će paralelno biti održana i radionica za decu kako bi omogućili i majkama sa decom da prisustvuju ovom predavanju.

Brojne kliničke studije potvrđuju da prisustvo dule na porođaju skraćuje vreme trajanja porođaja uz smanjenje komplikacija,  smanjuje mogućnost pojave postporođajne depresije, smanjuje potrebu za indukcijom, forcepsom , epiziotomijom, smanjuje majčin zahtev za epiduralnom analgezijom i olakšava i pomaže kod uspostavljanja dojenja.

Više o dulama saznajte na www.dula.rs.

 

 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

OK Vojvodina gradsko groblje lisje elektrovojvodina servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja almaško groblje groblje Elektrodistribucija Novi Sad jkp lisje novorođenčad isključenja struje bez vode bebe hrana JKP Vodovod i kanalizacija betanija raspored sahrana novi sad Spens havarija na vodovodu servisne informacije vremenska prognoza štrand novosadsko porodilište sahrane novi sad sahrane radosne vesti opens 2019 opens distrikt bez struje