KO SU OVI LJUDI: Saboteri sa Telepa kvare našu omladinu istinskom rokčinom (FOTO, VIDEO & AUDIO)

KO SU OVI LJUDI: Saboteri sa Telepa kvare našu omladinu istinskom rokčinom (FOTO, VIDEO & AUDIO)

Društvenim mrežama ovih dana kruže snimci dela koncerta na kojima se može videti kako neki bend, evidentno negde na Telepu, prži istinski rokenrol na opšte oduševljenje mase. Da sve bude čudnije, zvuče vrhunski – ali se nigde ne pominje ni ko su, ni odakle su. Vidi se da nisu u pitanju klinci, već da se radi o usviranioj ekipi u nešto ozbiljnijim godinama.

I odakle sada ovi iskočiše, i ko su oni? I čisto, pitamo za drugaricu, da Ii ovaj fenomen možda ukazuje na povratak nekih starih ekipa i istinskog roka u Novi Sad, ili taj odurni i dekadentni rokenrol nikada nije ni odlazio.Nakon malo istraživanja stigli smo do nelkoliko, za sada još neproverenih, informacija o ovoj ekipi. Poznavaoci nam kažu da su prvi put primećeni, i već tada okrivljeni za vrhunsku izvedbu, na koncertima u "Dendiju" krajem prošle godine i "Pabu" (više puta) u prvoj polovini ove godine. Već tada su se, kažu nam, čuli komentari “rokenrol se vratio na novosadske stejdževe”. O njima se malo zna, nastupaju pod imenom The Kavers, i kada izađu dva sata prže Bisti Bojse, Rejdže, Kalt, AC/DC, Igi Popa, Bili Ajdola, Elis in čejns, Lenija, Peperse, Bovija, Fejte, Motorhede, Ganse…


Za klasični repertoar i klasična postava – dve gitare, bas, bubnjevi i muški vokal. Mada, nekoliko očevidaca i ušeslušaca koncerata u "Pabu" tvrde da na momente zvuče kao da ih ima najmanje deset.

Dakle, o bendu The Kavers ne zna se mnogo. Nagađa se da iza tog imena stoji neka ekipa sa limaskim pedigreom, čak se povezuju i sa bendom Opijum iz devedesetih, i tada, širokim masama, malo poznatim sastavom. Ali dokaza za to, za sada, nema. Ono što je jedino sigurno, kažu nam oni koji su ih čuli, a u muziku se razumeju, jesta da zvuče kao da vežbaju najmanje dva puta nedeljno po dva sata, da stvarno praše sa ljubavlju i da se ne eksponiraju.


Dakle, ko su ti ljudi koji nam ponovo kvare omladinu, a i starije, ovim odabranim repertoarom? I šta im je, u stvari, namera? I, da ponovimo pitanje, da Ii ovaj fenomen stvarno ukazuje na povratak istinskog roka u Novi Sad, ili je taj odurni i dekadentni rokenrol nikada nije ni odlazio.


Za one koji ne veruju, kako to sve zvuči može se čuti iz dela dokazanog materijala u čiji posed je došla naša redakcija.

Oceni vest:
21
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Petar

  pre 1167 dana i 17 sati

  Saboteri

  Oceni komentar:
  0
  0