Ko sve ima pravo na 5.000 dinara pomoći i kako se prijaviti?

Ko sve ima pravo na 5.000 dinara pomoći i kako se prijaviti?

Mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina će dobiti po 5.000 dinara novčane podrške od države, pred Novu godinu, najavio je u svom obraćanju predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a potvrdio ministar finansija Siniša Mali.

Ministarstvo finansija priprema zakonsko rešenje kojim će ovo pitanje biti regulisano, a mehanizam prijave, će kao i do sada, biti brz i jednostavan. Prijava mladih će biti moguća od 1. do 15. decembra. Ono što mi je posebno važno, jeste da, uprkos svim izazovima sa kojima se susrećemo zbog aktuelne krize u svetu, imamo dovoljno sredstava da isplatimo i ovu meru novčane podrške mladima, a da to ni na koji način ne ugrozi naše javne finansije. Na ovaj način država još jednom pokazuje da brine o mladima i da je uvek tu za njih. Mladi su naša budućnost, i svako izdvajanje za njih je ulaganje u bolje sutra naše države i društva – naveo je Siniša Mali na svom instagramu.

Postupak će biti isti kao i za prethodne pomoći države za mlade koje su bile ove godine. U februaru i junu već dva puta država je davala pomoć mladima od 16 do 30 godina.

To znači da će link za prijavu biti otvoren 1. decembra u ponoć, a svi će moći da se prijave na sajtu Uprave za trezor.

Pravo na prijavu imaju svi mladi, državljani Republike Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu.

To znači da mogu da se prijave svi koji su do početka prijave napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina.

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sumnjivo ponavljanje

  pre 161 dan i 8 sati

  Da li ova pomoć ima veze sa popisom, i da li svaki put kada se događa neki domaći zadatak za želje EU, možemo očekivati neku finansijku injekciju mladima, koja treba da ih odobrovolji, uljujka i spreči pomisao revolucije?

  Oceni komentar:
  1
  4