Ko vodi brigu o novosadskim fontanama?

Ko vodi brigu o novosadskim fontanama?

Naš grad ne može se pohvaliti brojnim fontanama, a i one malobrojne često ne rade. Održavanje gradskih fontana u nadležnosti je različitih javnih i privatnih preduzeća, a grad je nedavno finansirao obnovu fontana na Keju, u ulici Ilije Ognjanovića i u Katoličkoj porti.

Iako su fontane pogodne i za rashlađivanje pri tropskim temperaturama – koje nam, javljaju meteorolozi, ponovo dolaze krajem sedmice – u Novom Sadu mnoge od njih ne rade čak ni leti.

Primer za to je fontana "Devojka sa rogom izobilja", poznatija kao "Nimfa" ili "Kupačica", smeštena na ulazu u Dunavski park, koja je delo prvog srpskog školovanog vajara, Novosađanina Đorđa Jovanovića.

Fontana "Devojka sa rogom izobilja" u neka srećnija vremena

 

Sedenje na obližnjim klupicama bilo bi ugodnije kad bi ta fontana bila u funkciji, kažu građani, zbog čega vreme radije provode u samom parku gde fontana u okviru jezera radi.

Do kraja godine o fontanama će brinuti preduzeće "Vintteam" iz Novog Sada, s kojim je Gradska uprava za komunalne poslove zaključila ugovor. Oni su, piše RTV, nadležni za održavanje fontana na Keju, u Katoličkoj porti i u ulici Ilije Ognjanovića.

Navedene fontane puštaju se u rad u periodu od osam časova ujutru do jedan sat posle ponoći, a vreme kada nisu u funkciji namenjeno je za redovno održavanje higijene ili otklanjanje kvarova i oštećenja, navodi se u saopštenju Grada Novog Sada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan