Kod Čerevića postavljena gnezda za mrešćenјe "dunavskog barona" (FOTO)

Kod Čerevića postavljena gnezda za mrešćenјe "dunavskog barona" (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i v. d. direktora JVP "Vode Vojvodine" Srđan Kružević postavlјali su gnezda za mrešćenje smuđa na Dunavu kod čerevićke skele.

Time je JVP "Vode Vojvodine", u saradnji sa Gradom Novim Sadom, udruženjima građana i lјubitelјima sportskog ribolova nastavilo ovogodišnju akciju zaštite riblјeg fonda, saopšteno je danas iz Kabineta gradonačelnika.


– Danas će biti postavlјeno oko 90 gnezda za mrešćenje smuđa, za čuvenog "dunavskog barona", na više mesta uz obalu Dunava, na području Novog Sada i okoline. Sredstva za izradu gnezda obezbedilo je JVP "Vode Vojvodine", a napravili su ih članovi Udruženja građana "Čerevićka skela" u Futogu i udruženja "Šaran" Petrovaradin i "Dunav" Sremski Karlovci. Nastavlјamo sa akcijom zaštite riblјeg fonda i molim sve da čuvamo prirodu i ne uništavamo ono što imamo. Imaćemo još puno akcija zajedno sa preduzećem "Vode Vojvodine" i to na Begečkoj jami, na Šodrošu, petrovaradinskom dunavcu koji isto treba da se odmulјi i borićemo se protiv ribokradica i svih onih koji uništavaju naše prirodne resurse i bogatstvo –
rekao je gradonačelnik Vučević.

 


Vršilac dužnosti direktora JVP "Vode Vojvodine" Srđan Kružević zahvalio se Gradu Novom Sadu koji podržava akcije tog preduzeća.

– Cilј nam je da zanavlјamo riblјi fond i hvala našim ribočuvarima na svim aktivnostima koje preduzimaju kako bi se sprečila krađa ribe. Doneli smo odluku da proširimo broj ribočuvara tako što ćemo angažovati volontere, za koje će nam garantovati njihova sportska udruženja – istakao je Kružević.

Tom prilikom, on je zamolio gradonačelnika Vučevića da prihvati da postane prvi volonter i potom mu uručio volontersku značku sa rednim brojem 1 i njegovom legitimacijom.

 


Predsednik Udruženja "Čerevićka skela" Bojan Topalski je istakao da će na potezu Futoga, Sremskih Karlovaca i Petrovaradina biti postavlјeno čak 90 gnezda za smuđa koja će biti kontrolisana i redovno obilažena, jer je cilј povećanje riblјeg fonda Dunava koji je u znatnoj meri desetkovan, kaže se na kraju saopštenja iz Gradske kuće. 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan